Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy kis négyzet alakú (kb. 18×18-as vagy 10 × 10-es) tepsi belsejét. Ha nincs ilyened, akkor 2 muffin formát is kikenhetsz egy hagyományos muffin formából.
Egy kis tálba tedd össze az összes hozzávalót, és kevergesd addig, amíg teljesen sima nem lesz, és nem maradnak liszt- vagy tojáscsíkok. Figyelj arra, hogy a plusz 1 evőkanál Nutellától a brownie-k belseje túrósabb lesz. Ez azonban megnöveli a sütési időt is, és a brownie-k szélei kissé átsülhetnek, amíg a belseje elkészül. Ha van egy 10 centis vagy nagyobb serpenyőd, ez nem lehet probléma, mert a brownie-k elég vékonyak ahhoz, hogy gyorsan megsüljenek. Ha azonban 8 centis serpenyőt vagy a szokásos muffinformákat használod, a brownie-k elég vastagra sülnek, így több sütési időre van szükségük. A plusz 1 evőkanál Nutellát kihagyhatod a buliból, és a brownie gyorsabban megsül.
Öntsd a brownie tésztát a szögletes sütőformába. Ha muffin formát használsz, oszlasd el a tésztát a két kizsírozott muffinforma között. Ha a brownie-kba nem kerül plusz Nutella, akkor a szögletes sütőformában kb. 20-25 percig, a muffinformában kb. 15-20 percig süssük.Azokat a brownie-kat, amelyekben extra Nutella van, a szögletes sütőformában kb. 25-28 percig, a muffinformában pedig kb. 20-23 percig süssük.
A brownie akkor sült meg, ha a közepébe szúrt kés többnyire tisztán jön ki, és csak néhány nedves morzsa tapad a késhez. Ha jobban szereted a ragacsosabb, olvadékonyabb brownie-kat, néhány perccel korábban kiveheted azokat a sütőből. A sütési időt is csökkentheted, ha nagyobb tepsit/muffinformát használsz, mert a vékonyabb brownie-k sokkal gyorsabban megsülnek.
Hagyd aztán a brownie(ka)t kb. 15 percig hűlni, mielőtt kiveszed a formából és tálalod. A brownie-k túrósabbak lesznek, ha hagyjuk őket megdermedni és tisztességesen kihűlni.