Ehhez a brownie-hoz nyilatkozatot kell mellékelni; teljes zsírtartalmú, teljes cukortartalmú, és semmilyen módon nem „könnyű” elkészíteni. Eljött az idő a kihívásra. A legjobb brownie elkészítésére.
Rágós brownie hozzávalók:
- Vaj, kikenni vele az edényt
- ½ csésze (41 g) természetes cukrozatlan kakaópor
- 1½ teáskanál instant eszpresszópor
- ½ csésze plusz 2 evőkanál (100 ml) forrásban lévő víz
- 2 uncia (100 g) cukrozatlan csokoládé, finomra vágva (lásd az alábbi megjegyzést)
- 4 evőkanál (
½ csésze plusz 2 evőkanál (86 ml) repceolaj
2 nagy tojás
2 nagy tojássárgája
2 teáskanál tiszta vanília kivonat
2½ csésze (250 g) cukor
1¾ csésze (93 g) fehérítetlen univerzális liszt
¾ teáskanál finom só
1/ teáskanál szódabikarbóna
1 csésze (83 g) héjas dió vagy pekándió, apróra vágva (opcionális)
Így készítsd el:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra; kend szét a vajat egy kb 20 centi átmérőjű tepsiben
- Keverd össze a kakaóport, az eszpresszót és a forrásban lévő vizet egy nagy tálban.
- Adj hozzá apróra vágott csokoládét, és kevergesd olvadásig.
- Belekeverjük a vajat és az olajat, majd langyosra hűtjük.
- A tojást. A tojássárgáját és a vaníliát simára keverjük, majd a cukrot is beleszórjuk.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a diót (Ha Használsz Hozzá), és fakanállal addig keverjük, amíg össze nem áll.
- Öntsük a masszát az előkészített edénybe, és addig sütjük, amíg a belsejébe szúrt fogpiszkáló pár morzsával nedvesen ki nem jön. Ez kb 30-40 perc.
A Brownie recept forrása.