Vegán, gluténmentes és paleo csokoládé- és banánparfé brownie a Sweetly Raw című könyvből.
Hozzávalók:
A Brownie-hoz:
- 1 pohár dió
- ⅔ pohár csomagolt datolya, kimagozva és apróra vágva.
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál maca por
- ½ teáskanál vaníliarúdpor
- ½ teáskanál víz
A pudinghoz: - 1½ csésze banánpüré
- ⅔ csésze kesudió
- 3 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vanília por
- 2 evőkanál olvasztott kakaóvajAz összeállításhoz:
- 2-3 érett banán, felkockázva
Elkészítés:
- A brownie elkészítéséhez: keverd össze az összes hozzávalót egy konyhai robotgépben, amíg morzsalékos nem lesz. Ha tovább dolgozzuk, a brownie olajos lesz.
- A puding elkészítéséhez: a banánt, a kesudiót, a juharszirupot, a kakaóport és a vaníliát turmixgépben teljesen simára keverjük. Adjuk hozzá a kakaóvajat, és keverjük össze újra úgy, hogy a pudingot is belekeverjük. Aztán A pudingot legalább 5 órán át hűtjük a hűtőszekrényben.
- Összeállítás: rendezz el néhány kockára vágott banánt egy pohárban. Kanalazz rá egy réteg pudingot, és szórj rá egy kis brownie-keveréket. Ismételd meg a rétegeket még egy-két alkalommal. Aztán Azonnal tálald.