Ezek az 5 perces tálak mogyoróvajas banánfagylaltból készülnek, és gluténmentes brownie-val és dióval vannak megkoronázva. Egészségesebb finomságok, mindössze 5 összetevővel.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál dió
- 2 evőkanál sózott földimogyoró
- 2 nagy banán, érmékre vágva és fagyasztva
- 1 evőkanál természetes mogyoróvaj
- 2 gluténmentes csokoládé brownie falat, apróra vágva
Elkészítés:
A diófélék pirítása nem kötelező, de jobb ízűek, ha pirítjuk őket. A diófélék pirításához melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és terítsük szét a diót és a mogyorót egy kis serpenyőben. Süssük, amíg enyhén aranybarnára pirul, kb. 5-10 percig.
Tegyük a fagyasztott banánérméket (ha fagyasztás előtt érmékre vágjuk őket, akkor simábbá válnak) és a mogyoróvajat egy nagy teljesítményű turmixgépbe, és pürésítsük, amíg sima és krémes lesz. Lehet, hogy néhányszor meg kell állítani a turmixgépet, és le kell kaparni az oldalát.
Osszuk szét a „fagylaltot” a tálkák között, majd a diót, a mogyorót és az apróra vágott brownie-falatokat. Csepegtessük meg további mogyoróvajjal (ha szeretnénk – de érdemes!), és fogyasszuk el.