Brownie recept

Valódi barna brownie recept Martha Stewart előadásában

Mély, sötét barnák

Ez az ellenállhatatlan recept a mély és sötét brownie-khoz Matt Lewis jóvoltából érkezik. Martha Stewart előadásában. Itt nézheted meg.

https://www.marthastewart.com/319382/deep-dark-brownies

  • 3/4 csésze általános liszt
  • 1 evőkanál legjobb minőségű kakaópor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze (1 rúd) sótlan vaj, plusz még több a serpenyőhöz.
  • 3/4 teáskanál instant eszpresszópor
  • 140 gramm félédes csokoládé, apróra vágva
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1/4 csésze világosbarna cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat

Elkészítés:

1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20 × 20 centi négyzet alakú tepsit. Béleljük ki pergamenpapírral, és vajazzuk meg a pergament.

2. lépés
Egy közepes tálban szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport és a sót; tegyük félre.

3. lépés
Egy nagy, nehéz aljú serpenyőben keverjük össze a vajat és az eszpresszót. Tegyük alacsony hőfokra, és addig keverjük, amíg a vaj megolvad. Adjuk hozzá a csokoládét, és folyamatosan keverjük, amíg a keverék sima nem lesz, kb. 2 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük bele mindkét cukrot, amíg jól össze nem keveredik.

4. lépés
Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát, és folytassuk a keverést, amíg jól be nem olvad, és a keverék már nem tűnik szemcsésnek. Szitáljuk a lisztkeveréket a tésztára, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. Keverjük bele a csokoládéforgácsot, ha használjuk.

5. lépés
Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába; simítsuk el a tetejét egy fakanál hátuljával vagy egy spatulával. Süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóból néhány nedves morzsát nem szúrunk ki, 28-30 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl. Hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson. Vágjuk fel 9 darab brownie-ra.

Forrás.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől