Ennek a brownie-nak nagyszerű karamellás textúrája van. A kakaópor és kis eszpresszópor az egyetlen száraz hozzávaló.
Hozzávalók:
- Tapadásmentes főzőspray
- 1.5 csésze konzerv fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve.
- 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál eszpresszópor
- 3/4 csésze tojáspótló
- 2 evőkanál alacsony kalóriatartalmú cukormentes csokoládészirup
- 2 evőkanál csökkentett zsírtartalmú tejföl
- 1 evőkanál sótlan vaj, olvasztva
- 24 csomag (84 g) Truvia vagy 8 evőkanál granulált Splenda
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Fújjunk be egy 20×20-as üveg sütőedényt főzőspray-vel. - lépés
Rakjuk össze a babot, a kakaóport, az eszpresszóport és a tojást, a tojáspótlót egy tálban. Addig kavarjuk robotgéppel, amíg a keverék sima nem lesz, kb. 2 percig, közben félúton kaparjuk le a tál oldalát. - lépés
Öntsük hozzá a csokoládészirupot, a tejfölt, a vajat, a Truviát és a vaníliát. Addig dolgozzuk, amíg az összes hozzávaló össze nem keveredik, körülbelül 1 percig. - lépés
Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és egy spatulával simítsuk el a tetejét. Süssük 28-30 percig, a sütési idő felénél fordítsuk meg a tálat. A közepébe szúrt fogpiszkálóból puha tésztára tapadva fog kijönni. - lépés
Hagyjuk a brownie-kat teljesen kihűlni a sütőtálban egy rácson. Ezután vágjuk 12 négyzetre, és tálaljuk. A maradékot betehetjük a hűtőbe.