Brownie recept

Borsmentás Brownie süti recept

Borsmentás Brownie süti recept

Ezek a brownie sütik tökéletesek azok számára, akik szeretik a brownie-kat, de nem bízzák magukat egy teljes, őrizetlen serpenyőre. Borsmentás Brownie recept.

Hozzávalók:

  • 1 csésze általános liszt
  • 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 10 evőkanál sótlan vaj, lágyítva
  • 3/4 csésze sötétbarna cukor, szilárdan csomagolva
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 nagy tojás
  • 2 evőkanál teljes tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál borsmenta kivonat
  • 225 gramm félédes csokoládédarabkák
  • 1/2 csésze cukorka vagy menta a díszítéshez, apróra törve (nem kötelező).

Elkészítés:

  1. Helyezzünk egy sütőállványt a sütő közepébe, és melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót. Tegyük félre.
  3. Egy nagy tálban vagy egy botmixer táljában keverjük össze a vajat és a cukrokat, közepes sebességen, kb. 3 percig verve. Verjük bele a tojást, amíg éppen csak össze nem keveredik. Keverjük bele a lisztes keveréket, addig verjük, amíg össze nem áll, majd adjuk hozzá a tejet, a vaníliát és a borsmenta kivonatot. Kavargassuk tovább. Aztán keverjük bele a csokoládéforgácsot is.
  4. Terítsünk ki egy nagy lap viaszpapírt vagy műanyag fóliát. Kanalazzuk ki a süteménytésztát úgy, hogy egy hosszú, körülbelül 30 centi hosszú és 5 centi átmérőjű szeletet formázzunk, mint a boltban kapható szeletelt süteménytészta. Ismételjük meg a maradék tésztával mindezt. Csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe, hogy megkeményedjen, kb. 2 órán át vagy akár éjszakára.
  5. Egy tésztarönkből szeleteljünk kb. 1 centi vastagságú sütiket. A tészta vastag és omlós, ezért kissé morzsolódik majd, ezért óvatosan nyomjuk össze, amikor lapos kört formálunk. Tegyük a sütiket az előkészített sütőlapokra, és egy pohár aljával nyomkodjuk meg őket óvatosan, hogy lelapuljanak. Szórjuk meg darált borsmentával, ha akarjuk.
  6. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a szélek meg nem szilárdulnak.
  7. Hűtsük a tepsin 2 percig, majd tegyük át egy rácsra. Ezek a brownie sütik melegen a legjobbak. A maradékot légmentesen záródó edényben legfeljebb 2 napig tároljuk.

Különleges felszerelés, amire szükség lehet az elkészítésnél: elektromos kézi vagy álló mixer, sütőlapok, sütőpapír.

Receptinfó: Peppermint Brownie Cookies Recipe (seriouseats.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől