Brownie recept

Te jó ég! Baconös karamellás Brownie?

Brownie bacon karamellel

Valószínűleg ezek a legfinomabb brownie-k, amiket valaha ettél. Körülbelül egy hétig elállnak a hűtőszekrényben, de tálalás vagy evés előtt mindenképpen melegítsd fel őket. Ezáltal a karamell a közepén szép és igazán lágy lesz.

Hozzávalók:

Karamell:

  • 4 darab szalonna
  • 1 csésze tejszín
  • 2 csésze cukor
  • 12 evőkanál vaj

Brownie:

  • 12 evőkanál vaj
  • 340 g étcsokoládéforgács
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 6 tojás
  • 2 csésze cukor
  • 2.5 teáskanál vanília
  • 2 csésze liszt
  • 3 darab szalonna, megfőzve és morzsázva

Elkészítés:

Karamell

  1. Serpenyőben süss ropogósra 4 szelet szalonnát.
  2. Vedd ki a szalonnát, tedd félre, és a zsírját hagyd meg a serpenyőben.
  3. Adj hozzá a tejszínt, és várj, amíg kihűl az egész.
  4. Aztán morzsold össze a szalonnát, és szórd a tejszínes keverékhez.
  5. Egy edényben közepes lángon melegítsd fel a cukrot. Amíg folyékonnyá válik és világosbarna színe lesz, rakd bele a vajat és a tejszínt, és kevergesd addig, amíg össze nem keveredik, és a vaj el nem olvad.
  6. Tedd félre a kapott eredményt.

Brownie

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Zsírral kenj ki egy nagy sütőformát.
  3. Egy nagy fazékban olvaszd fel a csokoládéforgácsot és a vajat közepes lángon.
  4. Aztán vedd le a tűzről, és adagold hozzá a kakaót és a tojásokat (egyenként, minden egyes hozzáadás után verd fel).
  5. Szórd bele a cukrot, a vaníliát és végül a lisztet. Addig kevergesd, amíg össze nem áll.
  6. Öntsd a brownie tészta felét a sütőformába, és rétegezd nagyjából a karamell felével együtt.
  7. Öntsd a maradék brownie tésztát a karamell tetejére, és rétegezd a maradék karamellel.
  8. Egy késsel forgasd be alaposan a karamellt a brownie tésztába. A tetejére szórj szalonnamorzsákat.
  9. Süssd 40-50 percig. Sütés közben tartsd szemmel a brownie-kat, nehogy túlsüljenek. Sőt. Azt akarjuk, hogy kissé alulsüljenek, mert akkor puhák maradnak, és a karamell is krémesebb lesz.
  10. Aztán hagyd teljesen kihűlni.
  11. Közvetlenül tálalás előtt vágd apró darabokra.

 

Receptforrás: Best Caramel Bacon Brownies Recipe – How To Make Brownies with Bacon Caramel (food52.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől