Valószínűleg ezek a legfinomabb brownie-k, amiket valaha ettél. Körülbelül egy hétig elállnak a hűtőszekrényben, de tálalás vagy evés előtt mindenképpen melegítsd fel őket. Ezáltal a karamell a közepén szép és igazán lágy lesz.
Hozzávalók:
Karamell:
- 4 darab szalonna
- 1 csésze tejszín
- 2 csésze cukor
- 12 evőkanál vaj
Brownie:
- 12 evőkanál vaj
- 340 g étcsokoládéforgács
- 1/2 csésze kakaópor
- 6 tojás
- 2 csésze cukor
- 2.5 teáskanál vanília
- 2 csésze liszt
- 3 darab szalonna, megfőzve és morzsázva
Elkészítés:
Karamell
- Serpenyőben süss ropogósra 4 szelet szalonnát.
- Vedd ki a szalonnát, tedd félre, és a zsírját hagyd meg a serpenyőben.
- Adj hozzá a tejszínt, és várj, amíg kihűl az egész.
- Aztán morzsold össze a szalonnát, és szórd a tejszínes keverékhez.
- Egy edényben közepes lángon melegítsd fel a cukrot. Amíg folyékonnyá válik és világosbarna színe lesz, rakd bele a vajat és a tejszínt, és kevergesd addig, amíg össze nem keveredik, és a vaj el nem olvad.
- Tedd félre a kapott eredményt.
Brownie
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Zsírral kenj ki egy nagy sütőformát.
- Egy nagy fazékban olvaszd fel a csokoládéforgácsot és a vajat közepes lángon.
- Aztán vedd le a tűzről, és adagold hozzá a kakaót és a tojásokat (egyenként, minden egyes hozzáadás után verd fel).
- Szórd bele a cukrot, a vaníliát és végül a lisztet. Addig kevergesd, amíg össze nem áll.
- Öntsd a brownie tészta felét a sütőformába, és rétegezd nagyjából a karamell felével együtt.
- Öntsd a maradék brownie tésztát a karamell tetejére, és rétegezd a maradék karamellel.
- Egy késsel forgasd be alaposan a karamellt a brownie tésztába. A tetejére szórj szalonnamorzsákat.
- Süssd 40-50 percig. Sütés közben tartsd szemmel a brownie-kat, nehogy túlsüljenek. Sőt. Azt akarjuk, hogy kissé alulsüljenek, mert akkor puhák maradnak, és a karamell is krémesebb lesz.
- Aztán hagyd teljesen kihűlni.
- Közvetlenül tálalás előtt vágd apró darabokra.
Receptforrás: Best Caramel Bacon Brownies Recipe – How To Make Brownies with Bacon Caramel (food52.com)