A brownie mix komoly különbséget jelent ebben a banánkenyérben. Már akkor érezni lehet a brownie-t, amikor beleharapsz. De ne aggódj. Megtaláltuk a tökéletes egyensúlyt a banánkenyér és a brownie között.
Hozzávalók:
- 1 kb. 500 grammos tejcsokoládés brownie keveréket
- 2 nagyon érett banán, pürésítve
- ½ csésze (1 rúd) vaj, olvasztva
- 3 nagy tojás
- ½ csésze tejszínhab
- 1 és ¼ csésze mini csokoládéforgács, elosztva
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki egy 20×12-es tepsit sütőpapírral. Csak az alját fújd be főzőspray-vel.
- Tedd a brownie-keveréket egy közepes tálba. Keverd bele a banánt, a vajat, a tojást és a tejszínhabot, de csak addig, amíg össze nem keveredik.
- Keverj bele 1 csésze csokoládéforgácsot.
- Öntsd a masszát az előkészített formába, és egyenletesen oszlasd el.
- Szórd a tetejére a maradék csokoládéforgácsot.
- Süssd 75-90 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki (kb. 1 óra elteltével lazán fedd le a kenyeret fóliával, nehogy túl barna legyen vagy megégjen a teteje).
- Hűtsd 20 percig, majd vedd ki a kenyeret a tepsiből egy hűtőrácsra.
- Aztán hagyd, hogy teljesen kihűljön.