Rendkívül finom banános-krémes barna sütemény. Juile Nowakowski receptje alapján, amelyet a Quick Cooking Magazine 2002. november-decemberi számában tettek közzé.
Hozzávalók:
- 1 csomag karamellás brownie keverék 33 x 22 cm méretű serpenyőhöz
- 170 gramm félédes csokoládéforgács, elosztva.
- ¾ csésze szárazra pörkölt földimogyoró, apróra vágva, elosztva
- 3 közepes méretű, kemény banán
- 1 és 2/3 csésze hideg tej
- 2 csomag ( 140 mL/db) instant vaníliás pudingkeverék
- 225 mL fagyasztott habtejszínhab, felolvasztva
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Készítsük el a brownie tésztát a csomagolás utasításai szerint a karamellszerű brownie-khoz.
- Keverjük bele a csokoládéforgácsot és ¼ csésze mogyorót.
- Osszuk szét egy kizsírozott 33 x 22 x 5 cm méretű sütőformában.
- Süssük 180 fokon 28-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
- Hűtsük ki egy rácson.
- Szeleteljük fel a banánokat; rendezzük el egy rétegben a brownie-k tetején.
- Aprítsuk fel a maradék csokoládéforgácsot, majd szórjunk ¼ csésze apróra vágott chipset és ¼ csésze mogyorót a banánra.
- Egy keverőtálban a tejet és a pudingkeveréket alacsony fordulatszámon 2 percig verjük.
- Csurgassuk rá a tejszínhabot. Osszuk el ízlésesen el a tetején.
- Szórjuk meg a maradék chips-szel és mogyoróval.
- A maradékot tegye hűtőbe.