Brownie recept

Brownie falatok liszt nélkül

Fudgy, liszt nélküli brownie

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze szeletelt mandula
  • 1/2 csésze cukrozatlan kakaó por
  • 1/2 csésze cukor
  • 30 g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze csomagolt kimagozott datolya
  • 1/4 csésze cukrozatlan mandulatej
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 2 evőkanál mini csokireszelék, opcionális

Elkészítése:

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy 20 centis négyzet alakú tepsit fóliával, hagyva kb 2,5 centi túlnyúlást. Kenjük be főzőspray-vel.

2. lépés

Egy konyhai robotgépben keverjük össze a mandulát, a kakaót, a cukrot, a csokoládét, a szódabikarbónát és a sót, amíg őrölt nem lesz. Pépesítsük bele a datolyát, a mandulatejet, az olajat és a vaníliát, amíg sima masszát nem kapunk.

3. lépés

Verjük addig a tojásfehérjét, amíg közepes csúcsok nem képződnek. Keverjük bele a mandulás keverék egyharmadát, majd forgassuk bele a maradék keveréket. Terítsük el a tepsiben, és ha kívánjuk, szórjuk meg csokoládéforgáccsal is.

4. lépés

Süssük addig, amíg a szélétől 2,5 cm-re beleszúrt fogpiszkáló majdnem tisztán ki nem jön. Kb. 30 percig. Végül hagyjuk kihűlni a tepsiben.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől