265 g Brownie mix (plusz a csomagolás hátoldalán feltüntetett összetevők)
710 g karamella
150 ml párolt tej
235 g krémsajt
3/4 csésze cukor
3 tojás
2 teáskanál vanília
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Zsírozzunk ki egy 23 centis rugós forma alját, és béleljük ki az alját és a széleit sütőfóliával.
Egy kis tálban készítsük el a brownie-keveréket a csomagoláson található utasítások szerint. Öntsük a formába, és süssük körülbelül 7-10 percig, amíg éppen csak megdermed.
Olvasszuk fel a karamellt a párolt tejjel együtt alacsony hőfokon egy nehéz serpenyőben. Gyakorta keverjük meg, és addig melegítse, amíg a keverék sima állagú nem lesz.
A karamellás keverék 1/3 csészényi részét tegyük félre, a maradékot pedig öntsük a meleg, megsült brownie-krémre.
Egy nagy tálban verjük simára a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. És minden egyes hozzáadás után jól verjük fel.
Öntsük a krémsajtos masszát a karamellás keverékre.
Helyezzük a sajttortát egy tál vízbe, és tegyük a sütőbe.
Süssük a sajttortát 50-60 percig, vagy amíg éppen megdermed.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent a sajttortát, amíg a sütő kihűl.
Vegyük ki a sajttortát, és tegyük hűtőbe.
Amikor a torta alaposan kihűlt, lazítsuk meg késsel a szélén, majd távolítsuk el a forma peremét.
Melegítsük fel a félretett karamellás keveréket, és kanalazzuk a sajttortára.