Brownie recept

Brownie karamell sajttorta álom

brownie-karamell-sajttorta-alom

Hozzávalók:

  • 265 g Brownie mix (plusz a csomagolás hátoldalán feltüntetett összetevők)
  • 710 g karamella
  • 150 ml párolt tej
  • 235 g krémsajt
  • 3/4 csésze cukor
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál vanília

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Zsírozzunk ki egy 23 centis rugós forma alját, és béleljük ki az alját és a széleit sütőfóliával.
  2. Egy kis tálban készítsük el a brownie-keveréket a csomagoláson található utasítások szerint. Öntsük a formába, és süssük körülbelül 7-10 percig, amíg éppen csak megdermed.
  3. Olvasszuk fel a karamellt a párolt tejjel együtt alacsony hőfokon egy nehéz serpenyőben. Gyakorta keverjük meg, és addig melegítse, amíg a keverék sima állagú nem lesz.
  4. A karamellás keverék 1/3 csészényi részét tegyük félre, a maradékot pedig öntsük a meleg, megsült brownie-krémre.
  5. Egy nagy tálban verjük simára a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. És minden egyes hozzáadás után jól verjük fel.
  6. Öntsük a krémsajtos masszát a karamellás keverékre.
  7. Helyezzük a sajttortát egy tál vízbe, és tegyük a sütőbe.
  8. Süssük a sajttortát 50-60 percig, vagy amíg éppen megdermed.
  9. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent a sajttortát, amíg a sütő kihűl.
  10. Vegyük ki a sajttortát, és tegyük hűtőbe.
  11. Amikor a torta alaposan kihűlt, lazítsuk meg késsel a szélén, majd távolítsuk el a forma peremét.
  12. Melegítsük fel a félretett karamellás keveréket, és kanalazzuk a sajttortára.

Receptinformáció

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől