Brownie recept

Brownie karamellás szelet – Váó élmény

Brownie karamellás szelet

Gazdag, édes, és határozottan kielégítő, ez a nyers Brownie karamellás szelet egy ilyen élvezet ! Könnyen és gyorsan elkészíthető, még sütőre sincs szükséged. Mire vársz még ?

Hozzávalók:

A brownie-hoz:

  • 1 pohár magozott datolya, csomagolva
  • 1 csésze zab
  • 1/2 csésze mandula
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/4 csésze + 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • Csipetnyi tengeri só

A karamellhez:

  • 3/4 csésze kimagozott datolya
  • 2 evőkanál mandulavaj
  • 1 evőkanál víz
  • Csipetnyi tengeri só

Elkészítés

  1. Kezdjük a brownie elkészítésével. Ha a datolya nem túl puha, áztassuk be 15 percre forró vízbe. Közben béleljünk ki egy 20 cm x 20 cm-es, fagyálló tálat sütőpapírral.
  2. Tegyük a lecsöpögtetett datolyát, a zabot, a mandulát, a napraforgómagot, a kakaót és a csipetnyi tengeri sót egy konyhai robotgépbe. Pépesítsük morzsásra. Adjuk hozzá az evőkanál vizet, és dolgozzuk néhány percig, amíg ragacsos tésztagolyóvá nem áll össze. Lehet, hogy néhányszor le kell kaparni az élelmiszer-feldolgozó oldalát. Ha még mindig túl morzsalékos, vagy nem ragad jól össze, adjunk hozzá még egy kis vizet, egyszerre 1 evőkanálnyit, amíg a tészta összeáll.
  3. Nyomjuk a tésztát egyenletesen a tálba. Tegyük a mélyhűtőbe, hogy legalább 1 órán át szilárduljon.
  4. Térjünk rá a karamellre. Ha a datolya nem túl puha, kezdjük azzal, hogy 15 percig forró vízben áztatjuk. Adja a lecsepegtetett datolyát, a mandulavajat, egy csipet sót és 1 evőkanál vizet a konyhai robotgépbe. Feldolgozzuk, amíg nagyon sima nem lesz.
  5. Egy óra elteltével vegyük ki a brownie-t a fagyasztóból. Vágjuk félbe, így két egyforma méretű brownie-t kapsz. Az egyikre kenjük rá a karamellt, a tetejére tegyük a másik brownie-t (olyan, mint egy szendvics). Tegyük a brownie-t a fagyasztóba, hogy 30 perc és 1 óra között megdermedjen.
  6. Ha a karamellás brownie megszilárdult, vágjuk fel négyzetekre, és élvezd ! Tárolhatod a hűtőben vagy a fagyasztóban. Ha a fagyasztóban tartod, 15-20 perccel fogyasztás előtt vedd ki, hogy tökéletes legyen az állaga.

Receptinfó és képek

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől