Brownie recept

Banánkenyér Brownie muffin

Brownie muffin

Hozzávalók:

BROWNIE

  • 1/4 csésze vaj, lágyítva
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2/3 csésze általános liszt
  • 1.5 mokkáskanál kakaópor
  • Csipetnyi só
  • 1/3 csésze mini csokoládéforgács, enyhén lisztbe forgatva

MUFFIN RÉTEG

  • 1 és 1/3 csésze liszt
  • 1 és 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • Csipetnyi szerecsendió
  • 1 tojás
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 nagy érett banán, pürésítve
  • 1/4 csésze tejföl
  • 1/2 csésze olvasztott vaj

BARNA CUKROS KRÉMSAJT MÁZ

  • 1.5 rúd vaj. Szobahőmérsékleten
  • 225 gramm krémsajt, szobahőmérsékleten
  • 1 és 3/4 csésze lazán csomagolt barna cukor
  • 1.5 csésze porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

Az elkészítés:

A Brownie:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Verjük habosra a vajat és a cukrot – körülbelül 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, és keverjük addig, amíg összeáll, néhányszor lekaparva a tálat.
    Ha mixert használunk, közepes fokozat mellett szórjuk a lisztet, a sót és a kakaóport a tálba, és addig keverjük, amíg éppen csak össze nem keveredik.
  2. Béleljünk ki egy muffinformát sütőpapírral, majd kanalazzunk kb. 1/2-3/4 evőkanálnyi brownie-tésztát mindegyik pohárba. Egy tapadásmentes spray-vel bevont kanál hátuljával jól nyomkodjuk le.

A Muffin:

  1. Keverjük össze a száraz lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót, majd tegyük félre. Egy tálban verjük fel a tojást, és szórjuk rá a barna cukrot, majd keverjük simára. Keverjük bele a vaníliakivonatot is.
  2. Csurgassuk hozzá a tejfölt és az olvasztott vajat, és keverjük össze. Keverjük bele a száraz hozzávalókat, majd adagoljuk hozzá a banánpürét, és keverjük addig, amíg a tészta összeáll. A tészta sűrűbb lesz, mint a normál muffin esetében.
  3. Egy fagylaltkanalat vagy 1/4 csészényi mérőedényt használva kanalazzunk tésztát a muffinokba a brownie tészta tetejére.
  4. Süssük 15-18 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt rápakoljuk a cukormázat.

A Cukormáz:

  1. A vajat és a krémsajtot egy tálban addig verjük, amíg teljesen összeáll és krémes nem lesz, néhányszor lekaparva a tál oldalát. Adagoljuk hozzá a barna cukrot és a porcukrot, alacsony sebességen verjük, majd fokozatosan növeljük azt közepes sebességre. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  2. A cukormázat 4-5 percig verjük közepes és néha enyhén magas fordulatszámon, amíg igazán krémes nem lesz. Ez a cukormáz nem túl sűrű, ezért vagy közvetlenül fogyasztás előtt készítsd el, vagy tálalás előtt 30 percre tedd be a hűtőbe.

 

Receptforrás: Brownie Banana Bread Cupcakes with Brown Sugar Frosting (howsweeteats.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől