Brownie recept

„Vörös bársony” brownie OREO-val

Brownie oreo

A rágós vörös bársony brownie-k tetején Oreo trüffel keverék, krémsajt máz és mini csokoládéforgács található. Ez egy álom brownie, ami most valósággá vált. Oreo rajongók készüljenek fel.

Hozzávalók:

A BROWNIE-KHOZ:

  • Sütő Spray vagy Sütőpapír
  • 1  és 1/4 csésze általános liszt
  • 1/4 csésze kakaópor
  • 1 teáskanál só
  • 2 rúd vaj, darabokra vágva
  • 2 csésze félédes csokoládéforgács
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze csomagolt barna cukor
  • 5 nagy tojás
  • 1 evőkanál desztillált fehér ecet
  • 1 evőkanál piros ételfesték
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat

A TRÜFFEL RÉTEGHEZ:

  • 1 csomag Oreo
  • 235 g krémsajt, lágyítva

A CUKORMÁZHOZ:

  • 120g krémsajt, lágyítva
  • 4 evőkanál vaj, lágyítva
  • 1.5 csésze porcukor
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 1 csésze darált Oreo keksz
  • 3/4 csésze mini csokoládéforgács

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 23-x-33 cm méretű tepsit kenjünk ki sütőspray-vel vagy tegyünk bele sütőpapírt.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót.
  3. Tegyünk egy nagy hőálló tálat egy edény forró víz fölé, hogy kettős forrást hozzunk létre, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízhez.
  4. Tegyük a vajat és a csokoládéforgácsot a tálba, és keverjük, amíg megolvad. Aztán vegyük le a tűzről. Alternatív megoldásként tegyük a csokoládéforgácsot és a vajat mikrohullámú sütőbe, és 30 másodperces időközönként melegítsük, amíg megolvad.
  5. Adagoljuk a cukrokat az olvasztott csokoládéhoz, és kevergessük, amíg be nem dolgozzuk. Adagoljuk hozzá a tojásokat, egyenként, minden egyes hozzáadás után jól felverve.
  6. Adagoljuk hozzá az ecetet, az ételfestéket és a vaníliát, majd keverjük össze, amíg a masszát be nem dolgozzuk.
  7. Add hozzá a többi száraz hozzávalót a csokoládés keverékhez, és kevergessük addig, amíg éppen csak összeáll.
  8. Öntsük a brownie-tésztát az előkészített formába, és süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóból néhány nedves morzsát nem ad ki.kb. 28 percig. Hagyjuk kihűlni.

    Készítse el a trüffelréteget:

  9. Konyhai robotgépben pépesítse az Oreót finom morzsává.
  10. Öntsük a morzsát egy nagy tálba, tegyük mellé a krémsajtot, és kevergessük, amíg a massza összeáll. És nem maradnak krémsajtdarabok.

    Készítsük el a mázat:

  11. Egy nagy tálban verjük simára a krémsajtot és a vajat. Adagoljuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg nem maradnak csomók.
  12. Adjuk hozzá a tejszínt és a vaníliát, és addig verjük, amíg össze nem áll.
  13. Szórd bele az összetört Oreo kekszet.
  14. A trüffel keveréket egyenletes rétegben terítsük el a kihűlt brownie-kon, majd kenjük a cukormázat a rétegre.
  15. A tetejére mini csokoládéforgácsokat szórjunk.

Receptinfó és videó

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől