Author Notes
Egy csokis süti belsejébe sütött brownie, zseniális! A recept nagyon könnyen elkészíthető, csak néhány egyszerű vajas lépést kell követni.
A legfontosabb rész a süteménytészta lehűtése – ha túl meleg, a brownie-k nem fognak szépen belesimulni. —AllieRazal
- Makes 12
Ingredients
- 1 packetBrownie Mix
- 2 3/4 cupsFlour
- 1 teaspoonbaking soda
- 1/2 teaspoonbaking powder
- 1 cupSoftened butter
- 1 egg
- 1 teaspoonvanilla extract
- 3 ouncesunsweetened chocolate
Directions
- Preheat oven to 350 degrees F.
- Süssük meg a brownie-t a dobozon található utasítás szerint, majd vágjuk 1 inch-es négyzetekre és tegyük félre.
- Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport.
- Egy másik nagy tálban keverjük simára a megpuhított vajat és a cukrot (nem kell elektromos keverőgép – én ezt kézzel csináltam!). Verjük bele a tojást és a vaníliát. Fokozatosan keverjük hozzá a száraz hozzávalókat, egyszerre 1/2 csésze lisztet. Győződjünk meg róla, hogy jól összekeveredtek
- Vágjuk darabokra a csokoládét, és keverjük a süteménytésztába. Fedjük le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára hűlni – hűvös tésztával akarunk dolgozni, mert a melegebb tészta rendetlen és rakoncátlan lesz.
- Egy nagy kanállal vegyünk egy maréknyi sütitésztát, és helyezzük egy sütőlapra (ideális esetben pergamenpapírral, de kinek van ilyenje?). Nyomj egy darab brownie-t a közepébe, és a maradék tésztát óvatosan dolgozd körbe a brownie körül, a kezedben formázd gömbölyűre.
- Bake for about 10 – 15 minutes until golden brown.