Brownie recept

Álomízű brownie sajttorta tetővel

brownie-sajttorta

A brownie és sajttorta álomízű kombinációját kóstoltad már? Ha nem itt az ideje. Készítsd el ezt a habkönnyű receptet.

Hozzávalók:

A brownie réteghez:

  • 4 tojás
  • 1 és 1/4 csésze feldolgozott kakaó
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál eszpresszópor (nem kötelező)
  • 1 evőkanál vanília
  • 2 rúd sótlan vaj
  • 2 csésze cukor
  • 1.5 csésze liszt
  • 1 és 3/4 csésze félédes csokoládéforgács (vagy keserédes csokoládéforgács)

A sajttortaréteghez:

  • 225 g lágy krémsajt
  • 2 evőkanál sótlan vaj, lágyítva
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 400 ml cukrozott sűrített tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vanília

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Zsírozz ki egy 22 × 22-es tepsit (ha kevésbé vastag brownie-t szeretnél, használj 23× 33-asat).
  2. Készítsd el a brownie-kat:
    Egy közepes tálban verd fel a tojásokat. Szórd bele a kakaóport, a sót, a sütőport, és az eszpresszóport (Ha Használsz) és a vaníliát. Néhány percig keverd erősen, amíg jól összeáll.
  3. A mikrohullámú sütőben vagy egy serpenyőben közepes lángon olvaszd meg a vajat a cukorral, és addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik.
  4. Rakd a forró cukor-vaj keveréket a kakaós keverékkel teli tálba. Keverd meg alaposan, hogy jól összeálljon. Add hozzá a lisztet és a csokoládéforgácsot, és keverd ezt is össze, amíg fényes nem lesz.
  5. Aztán öntsd a brownie-tésztát az előkészített formába, és süssd 20-25 percig – a héjnak éppen csak meg kell szilárdulnia, de a brownie-knak nem szabad átsülniük.
  6. Amíg a brownie-k sülnek, készítsd el a sajttorta réteget. Egy nagy tálban vagy botmixer segítségével verd össze a krémsajtot, a lágyított vajat és a kukoricakeményítőt. Lassan öntsd hozzá a sűrített tejet, a tojást és a vaníliát, és addig keverd, amíg jól össze nem áll.
  7. Amikor a brownie-k megsültek, vedd ki őket a sütőből, és öntsd rá a sajttortatésztát. Majd tedd vissza a tepsit a sütőbe, és süsd újabb 25-30 percig, vagy amíg a teteje éppen csak elkezd barnulni.
  8. Legvégül vedd ki a tepsit. És hagyd kihűlni a brownie-kat.

 

Receptinformáció: Best Brownies Recipe – How To Make Cheesecake Topped Brownies (food52.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől