Brownie recept

Varázslatos brownie torta recept

Cakey Brownies

ÖSSZETEVŐK brownie torta recepthez

A BROWNIE-KHOZ

  • 1 csésze olvasztott vaj
  • 1 és 1/2 csésze kristálycukor
  • 2/3 csésze csomagolt barna cukor
  • 1 és 1/3 csésze kakaópor
  • 1 teáskanál kóser só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 1 teáskanál eszpresszópor
  • 4 nagy tojás
  • 2 nagy tojássárgája
  • 1/2 csésze tej
  • 1 és 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt

A MÁZHOZ

  • 6 evőkanál vaj
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 1/4 csésze plusz 2 evőkanál tejföl
  • 2  és 2/3 csésze porcukor, átszitálva
  • Csipetnyi kóser só

Elkészítés:

A brownie-khoz:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 22×33 centis tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a cukrokat, amíg sima nem lesz. Keverjük bele a kakaóport, a sót, a sütőport, a vaníliát és az eszpresszóport.
  3. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a tojássárgákat, és addig verjük, amíg be nem épül. Keverjük bele a tejet.
  4. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. Töltsük a tésztát az előkészített tepsibe.
  5. Süssük 28-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóból néhány nedves morzsát nem szúrunk ki. Hagyjuk kihűlni.

A cukormázhoz:

  1. Egy közepes lábasban, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Keverjük bele a kakaóport és a tejfölt.
  2. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, majd adjuk hozzá a porcukrot és a sót. Majd verjük simára.
  3. Kenjük a mázat a kihűlt brownie-kra, és tálalás előtt legalább 10 percig hagyjuk megdermedni.

Forrás.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől