Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 22×33 centis tepsit sütőpapírral.
Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a cukrokat, amíg sima nem lesz. Keverjük bele a kakaóport, a sót, a sütőport, a vaníliát és az eszpresszóport.
Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a tojássárgákat, és addig verjük, amíg be nem épül. Keverjük bele a tejet.
Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. Töltsük a tésztát az előkészített tepsibe.
Süssük 28-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóból néhány nedves morzsát nem szúrunk ki. Hagyjuk kihűlni.
A cukormázhoz:
Egy közepes lábasban, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Keverjük bele a kakaóport és a tejfölt.
Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, majd adjuk hozzá a porcukrot és a sót. Majd verjük simára.
Kenjük a mázat a kihűlt brownie-kra, és tálalás előtt legalább 10 percig hagyjuk megdermedni.