Brownie recept

Bűntudatmentes Brownie falatkák

Bűntudatmentes Brownie falatkák

Próbáld ki a bűntudatmentes brownie falatkákat. Sok közülük alacsony kalóriatartalmú. Mások zsírszegények vagy teljes kiőrlésű gabonából és olyan jótékony összetevőkből készülnek, mint az aszalt gyümölcsök és az antioxidánsokban gazdag diófélék.

Brownie hozzávalók:

  • 1 teáskanál instant eszpresszó kávépor
  • 1 teáskanál forró víz
  • 1/2 csésze cukrozatlan kakaó
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3/4 csésze cukor
  • 3 evőkanál repceolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 nagy tojásfehérje

A máz hozzávalói:

  • 1 cukrozatlan csokoládé
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál transzzsírmentes növényi olajos krém
  • 1 csésze porcukor
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat

Az elkészítés menete:

A brownie falatkákhoz

  1. Zsírozz meg a nagy sütőlapot. Egy csészében keverd az eszpresszóport egy edényben lévő forró vízbe, amíg feloldódik. Tedd félre aztán.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a kakaót, a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
  3. Egy közepes tálban keverd össze a cukrot, az olajat, a mézet, a vaníliát, a tojásfehérjét és az eszpresszó keveréket.
  4. Keverd az olajos masszát a lisztes keverékhez, majd kézzel nyomkodd bele a tésztát, csak addig, amíg alaposan össze nem keveredik.
  5. Enyhén olajos kézzel formázz a tésztából 2,5 centis golyókat, és tedd az előkészített sütőlapra egymástól 5 cm távolságra. Nyomkodd is meg őket, hogy kissé lelapuljanak.
  6. Süssd 7-8 percig, vagy amíg a brownie-k kissé megrepedeznek. Aztán tedd át a rácsra hűlni.
  7. Ismételd meg ezt a folyamatot a maradék tésztával.

A máz elkészítésének menete

  1. A csokoládét és a vizet mikrohullámú sütőben magas fokozaton 45 másodpercig melegítsd fel. Majd keverd simára. Keverd bele a növényi olajos kencét, majd a porcukrot és a vaníliát.
  2. Hűtsd le kissé a cukormázat. Majd Mindegyik süti tetejét mártogasd bele a cukormázba.
  3. Aztán tedd félre, hogy a cukormáz megszáradjon.
  4. Tárold a brownie-kat szorosan lefedett edényben, a rétegek között viaszpapírral, szobahőmérsékleten legfeljebb 3 napig, vagy a fagyasztóban legfeljebb 1 hónapig.

Receptinfó: Brownie Bites (delish.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől