Vigyázz, hogy nehogy túl sokáig süssd ezeket a cappuccino brownie-kat! Nedvesnek kell lenniük. Nem száraznak. Ez a recept a new york-i Lisa Kimtől származik. Készítsd el. Ügyesen.
Összetevők. Hozzávalók:
- 1/2 csésze sótlan vaj
- 110 g cukrozatlan csokoládé
- 1 és fél csésze cukor
- 1 evőkanál instant eszpresszópor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 4 nagy tojás
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 3/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/4 teáskanál só
- 3/4 csészényi félédes csokoládéforgács
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra,. Vajazzunk ki egy kb. 22 centis négyzet alakú sütőformát, és béleljük ki az alját pergamen- vagy viaszpapírral. Kenjük be a papírt vajjal. Majd tegyük félre.
- Egy nagy hőálló tálban keverjük össze a vajat és a cukrozatlan csokoládét, és tegyük egy serpenyő forró víz fölé, időnként megkeverve, amíg teljesen megolvad. Hagyjuk kissé kihűlni. Aztán keverjük bele a cukrot, az eszpresszóport, a vaníliát és a tojásokat.
- Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Adjuk hozzá a csokoládés keverékhez, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll (ne keverjük túl). Szórjuk bele a csokoládéforgácsokat.
- Öntsük a tepsibe, majd süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló kissé nedves nem lesz. Ez kb. 30-35 percig tart. Tegyük át egy rácsra; hűtsük ki teljesen.
- Vegyük ki a tepsiből. Nedves, meleg késsel vágjuk 16 négyzetre, minden vágás után töröljük le a kés pengéjét. Legvégül húzzuk le a pergamenpapírt, és tálaljuk.
Receptforrás és Receptinformáció: Cappuccino Brownies Recipe (delish.com)