Brownie recept

Ügyes Cappuccino Brownie recept

Cappuccino Brownie recept

Vigyázz, hogy nehogy túl sokáig süssd ezeket a cappuccino  brownie-kat! Nedvesnek kell lenniük. Nem száraznak. Ez a recept a new york-i Lisa Kimtől származik. Készítsd el. Ügyesen.

Összetevők. Hozzávalók:

  • 1/2 csésze sótlan vaj
  • 110 g cukrozatlan csokoládé
  • 1 és fél csésze cukor
  • 1 evőkanál instant eszpresszópor
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 3/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál só
  • 3/4 csészényi félédes csokoládéforgács

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra,. Vajazzunk ki egy kb. 22 centis négyzet alakú sütőformát, és béleljük ki az alját pergamen- vagy viaszpapírral. Kenjük be a papírt vajjal. Majd tegyük félre.
  2. Egy nagy hőálló tálban keverjük össze a vajat és a cukrozatlan csokoládét, és tegyük egy serpenyő forró víz fölé, időnként megkeverve, amíg teljesen megolvad. Hagyjuk kissé kihűlni. Aztán keverjük bele a cukrot, az eszpresszóport, a vaníliát és a tojásokat.
  3. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Adjuk hozzá a csokoládés keverékhez, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll (ne keverjük túl). Szórjuk bele a csokoládéforgácsokat.
  4. Öntsük a tepsibe, majd süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló kissé nedves nem lesz. Ez kb. 30-35 percig tart. Tegyük át egy rácsra; hűtsük ki teljesen.
  5. Vegyük ki a tepsiből. Nedves, meleg késsel vágjuk 16 négyzetre, minden vágás után töröljük le a kés pengéjét. Legvégül húzzuk le a pergamenpapírt, és tálaljuk.

Receptforrás és Receptinformáció: Cappuccino Brownies Recipe (delish.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől