Egy Ellenállhatatlan capuccino brownie recept. Egyszerűen Elkészíthető mindösszesen 40 perc alatt. Így csináld.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál instant eszpresszópor
- 2 evőkanál forró tej
- 150 g étcsokoládé apróra vágva
- 10 evőkanál sótlan vaj
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 és 1/4 csésze fehér cukor
- 4 nagy tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 csésze csokoládéforgács
- Porcukor
Elkészítési útmutató:
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Fújjunk be egy 23×23-as tepsit spray-vel vagy béleljük ki pergamenpapírral, és tegyük félre.
- Keverjük össze az eszpresszóport és a forró tejet egy kis tálban, és tegyük azt is félre.
- Tegyük az étcsokoládét és a vajat egy közepes méretű serpenyőbe, és helyezzük közepes lángra. Hagyjuk, hogy a vaj és a csokoládé összeolvadjon, majd öntsük hozzá az eszpresszóval szórt tejet. Ha minden teljesen megolvadt, adjuk hozzá a kakaóport és a fehér cukrot, majd keverjük össze.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és egyenként kevergessük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük azt is össze. Óvatosan kavarjuk bele a lisztet, amíg éppen csak össze nem keveredik.
- Aztán öntsük a brownie-tésztát az előkészített sütőformába, és szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 30 percig a brownie-kat.
- Tálalás előtt hagyjuk a brownie-kat szobahőmérsékletűre hűlni. Kívánság szerint porcukorral is megízesíthetjük.