Brownie recept

Ellenállhatatlan capuccino brownie recept

capuccino-brownie-recept

Egy Ellenállhatatlan capuccino brownie recept. Egyszerűen Elkészíthető mindösszesen 40 perc alatt. Így csináld.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál instant eszpresszópor
  • 2 evőkanál forró tej
  • 150 g étcsokoládé apróra vágva
  • 10 evőkanál sótlan vaj
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1  és 1/4 csésze fehér cukor
  • 4 nagy tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 csésze csokoládéforgács
  • Porcukor

Elkészítési útmutató:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Fújjunk be egy 23×23-as tepsit spray-vel vagy béleljük ki pergamenpapírral, és tegyük félre.
  2. Keverjük össze az eszpresszóport és a forró tejet egy kis tálban, és tegyük azt is félre.
  3. Tegyük az étcsokoládét és a vajat egy közepes méretű serpenyőbe, és helyezzük közepes lángra. Hagyjuk, hogy a vaj és a csokoládé összeolvadjon, majd öntsük hozzá az eszpresszóval szórt tejet. Ha minden teljesen megolvadt, adjuk hozzá a kakaóport és a fehér cukrot, majd keverjük össze.
  4. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és egyenként kevergessük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük azt is össze. Óvatosan kavarjuk bele a lisztet, amíg éppen csak össze nem keveredik.
  5. Aztán öntsük a brownie-tésztát az előkészített sütőformába, és szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 30 percig a brownie-kat.
  6. Tálalás előtt hagyjuk a brownie-kat szobahőmérsékletűre hűlni. Kívánság szerint porcukorral is megízesíthetjük.

 

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől