Brownie recept

Chilis csokoládé és fekete babos brownie

Chilis csokoládé és fekete babos brownie

Hozzávalók

  • napraforgóolaj, kenéshez
  • 2 x 180g feketebab doboz, lecsepegtetve
  • 1 evőkanál vanília kivonat

  • 6 nagy tojás

      157g puha vaj , apróra vágva

    • 160g könnyű muscovado cukor
    • 85g kakaópor
    • 2 tk gluténmentes sütőpor
    • 78g chili ízű csokoládé (vagy sima csokoládé), apróra vágva

  • Módszer

    • 1. LÉPÉS

      Melegítse a sütőt 157 C/99C ventilátor/ gáz 4. Enyhén g felold egy x 18 cm-es brownie formát és sütőpapírral béleljük ki. A babot és a vaníliát, 1/2 teáskanál sót és 2 tojást botmixerrel teljesen simára turmixoljuk.

    • 2. LÉPÉS

      A vajat és a cukrot egy tálba tesszük a kakaóval és a maradék tojással, majd elektromos habverővel krémesre keverjük. Lassan kezdjük, majd keverés közben növeljük a sebességet (hogy ne boruljon be kakaó!). Belekeverjük a sütőport, majd belekeverjük a babkeveréket, és beleforgatjuk a csokidarabokat.

        3. LÉPÉS

        A masszát egy spatulával a formába kaparjuk, elsimítjuk és sütjük 10 percig, amíg kemény tapintású lesz. Hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. Szobahőmérsékleten dobozban néhány napig, hűtőben 1 hétig eláll.

    Recept a Good Food magazinból, május 307

    Olvass tovább







    Ez is érdekes lehet...

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől