Hozzávalók
napraforgóolaj, kenéshez
2 x 180g feketebab doboz, lecsepegtetve
1 evőkanál vanília kivonat
6 nagy tojás
157g puha vaj , apróra vágva
- 160g könnyű muscovado cukor
- 85g kakaópor
- 2 tk gluténmentes sütőpor
- 78g chili ízű csokoládé (vagy sima csokoládé), apróra vágva
157g puha vaj , apróra vágva
- 160g könnyű muscovado cukor
- 85g kakaópor
- 2 tk gluténmentes sütőpor
- 78g chili ízű csokoládé (vagy sima csokoládé), apróra vágva
Módszer
- 1. LÉPÉS
Melegítse a sütőt 157 C/99C ventilátor/ gáz 4. Enyhén g felold egy x 18 cm-es brownie formát és sütőpapírral béleljük ki. A babot és a vaníliát, 1/2 teáskanál sót és 2 tojást botmixerrel teljesen simára turmixoljuk.
- 2. LÉPÉS
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük a kakaóval és a maradék tojással, majd elektromos habverővel krémesre keverjük. Lassan kezdjük, majd keverés közben növeljük a sebességet (hogy ne boruljon be kakaó!). Belekeverjük a sütőport, majd belekeverjük a babkeveréket, és beleforgatjuk a csokidarabokat.
- 3. LÉPÉS
A masszát egy spatulával a formába kaparjuk, elsimítjuk és sütjük 10 percig, amíg kemény tapintású lesz. Hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. Szobahőmérsékleten dobozban néhány napig, hűtőben 1 hétig eláll.