Brownie recept

Cseresznyés brownie babatorta

Cseresznye brownie babatorta

Hozzávalók:

  • 96g vaj apróra vágva, plusz a kenéshez
  • 160g étcsokoládé apróra vágva
  • 180g lágy világos barna cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 63g sima liszt
  • 50g kakaópor, plusz egy kis plusz a tálaláshoz
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • 3 nagy tojás, felvert
  • 150g cseresznye, félbevágva és kimagozva, plusz szárral, tálaláshoz.

Elkészítés:

  • 1. LÉPÉS
    Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra. Vajazzuk ki egy mély muffin tepsi 12 lyukát, és béleljük ki minden lyukat egy-egy csík sütőpapírral – ez később segít majd kiemelni a brownie-kat (vagy béleljük ki 2 tálca 16 lyukát muffin formákkal). Tegyük a vajat, 150 g csokoládét, a cukrot és a vaníliát egy hőálló tálba, amelyet egy serpenyő alig forró víz fölé függesztünk. Óvatosan, időnként megkeverve melegítsük, amíg felolvad, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni néhány percig. Közben a lisztet, a kakaót, a sütőport és egy jó csipet sót szitáljuk össze egy nagy tálba.

    2. LÉPÉS
    Adjuk hozzá a meleg, olvasztott csokoládékeveréket, a tojásokat, a cseresznyét és a maradék 50 g csokoládét a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg éppen csak összeáll. Ossza szét a keveréket a muffinformák lyukai között, ügyelve arra, hogy mindegyikbe jusson néhány darab cseresznye. Süssük 18 percig, amíg megsülnek, de a közepük még ragacsos marad – a sütemények hűlés közben még egy kicsit tovább sülnek. Hagyjuk 30 percig hűlni a formában, mielőtt átrakjuk egy rácsra, hogy teljesen kihűljön, vagy ha szeretnénk, fogyasszuk melegen, egy púpozott tejszínnel, kakaóporral és extra cseresznyével a tetején.

BBC GoodFood recept

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől