Hozzávalók:
- 96g vaj apróra vágva, plusz a kenéshez
- 160g étcsokoládé apróra vágva
- 180g lágy világos barna cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 63g sima liszt
- 50g kakaópor, plusz egy kis plusz a tálaláshoz
- ¼ teáskanál sütőpor
- 3 nagy tojás, felvert
- 150g cseresznye, félbevágva és kimagozva, plusz szárral, tálaláshoz.
Elkészítés:
- 1. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra. Vajazzuk ki egy mély muffin tepsi 12 lyukát, és béleljük ki minden lyukat egy-egy csík sütőpapírral – ez később segít majd kiemelni a brownie-kat (vagy béleljük ki 2 tálca 16 lyukát muffin formákkal). Tegyük a vajat, 150 g csokoládét, a cukrot és a vaníliát egy hőálló tálba, amelyet egy serpenyő alig forró víz fölé függesztünk. Óvatosan, időnként megkeverve melegítsük, amíg felolvad, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni néhány percig. Közben a lisztet, a kakaót, a sütőport és egy jó csipet sót szitáljuk össze egy nagy tálba.2. LÉPÉS
Adjuk hozzá a meleg, olvasztott csokoládékeveréket, a tojásokat, a cseresznyét és a maradék 50 g csokoládét a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg éppen csak összeáll. Ossza szét a keveréket a muffinformák lyukai között, ügyelve arra, hogy mindegyikbe jusson néhány darab cseresznye. Süssük 18 percig, amíg megsülnek, de a közepük még ragacsos marad – a sütemények hűlés közben még egy kicsit tovább sülnek. Hagyjuk 30 percig hűlni a formában, mielőtt átrakjuk egy rácsra, hogy teljesen kihűljön, vagy ha szeretnénk, fogyasszuk melegen, egy púpozott tejszínnel, kakaóporral és extra cseresznyével a tetején.