Brownie recept

Csodálatos brownie Csokiszeletek

Csodálatos brownie Csokiszeletek

Ezek a brownie-k extra csokisak: Mindegyiknek a közepén egy karamellel vagy kapucsínóval töltött csokoládé négyzet van. Használhatsz töltött trüffeleket vagy lágy töltelékkel ellátott csokiszeleteket is. Ha még ellenállhatatlanabbat szeretnél, tálalja a brownie-kat vaníliafagylalttal.

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze (1 1/2 rúd) sótlan vaj, kockára vágva
  • 145g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
  • 2 teáskanál instant eszpresszópor
  • 1 és 3/4 csésze cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 nagy tojás
  • 3/4 csésze liszt
  • 2 db 100 – 130 grammos karamellás tejcsokoládé vagy kapucsínós tejcsokoládé négyzetekre vágva.

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy kb 34x23x5 centis fém tepsit sütőfóliával. Vajazzuk meg a fóliát.
  2. Keverjük össze a 3/4 csésze vajat, a csokoládét és az eszpresszóport egy nagy, nehéz serpenyőben; keverjük közepesen alacsony hőfokon, amíg a csokoládé megolvad és sima lesz. Aztán vegyük le a csokit a tűzről.
  3. Szórjuk rá a cukrot és a vaníliát, és keverjük jól össze.
  4. Adagoljuk hozzá a tojásokat, és keverje azt is össze.
  5. Keverjük bele a lisztet.
  6. Majd osszuk el a tésztát az előkészített tepsiben. A tejcsokoládé négyzeteket enyhén nyomjuk a tésztába (ne nyomkodjuk túlságosan mélyre), egyenletesen elosztva 24 csokoládé négyzetet (4 a rövid oldalon és 6 a hosszún). A megmaradt csokoládét félretesszük más felhasználásra.
  7. Süssük a brownie-kat, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló néhány nedves morzsával ki nem jön. Ez kb. 27 percig tart majd.
  8. Hűtsük végül a tepsiben, rácson, kb. 30 percig. Vágjuk úgy, hogy minden brownie-ra 1 csokoládé négyzet jusson.

Recept: Candy-Bar-Topped Brownies Recipe | Epicurious

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől