Ezek a brownie-k extra csokisak: Mindegyiknek a közepén egy karamellel vagy kapucsínóval töltött csokoládé négyzet van. Használhatsz töltött trüffeleket vagy lágy töltelékkel ellátott csokiszeleteket is. Ha még ellenállhatatlanabbat szeretnél, tálalja a brownie-kat vaníliafagylalttal.
Hozzávalók:
- 3/4 csésze (1 1/2 rúd) sótlan vaj, kockára vágva
- 145g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
- 2 teáskanál instant eszpresszópor
- 1 és 3/4 csésze cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 4 nagy tojás
- 3/4 csésze liszt
- 2 db 100 – 130 grammos karamellás tejcsokoládé vagy kapucsínós tejcsokoládé négyzetekre vágva.
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy kb 34x23x5 centis fém tepsit sütőfóliával. Vajazzuk meg a fóliát.
- Keverjük össze a 3/4 csésze vajat, a csokoládét és az eszpresszóport egy nagy, nehéz serpenyőben; keverjük közepesen alacsony hőfokon, amíg a csokoládé megolvad és sima lesz. Aztán vegyük le a csokit a tűzről.
- Szórjuk rá a cukrot és a vaníliát, és keverjük jól össze.
- Adagoljuk hozzá a tojásokat, és keverje azt is össze.
- Keverjük bele a lisztet.
- Majd osszuk el a tésztát az előkészített tepsiben. A tejcsokoládé négyzeteket enyhén nyomjuk a tésztába (ne nyomkodjuk túlságosan mélyre), egyenletesen elosztva 24 csokoládé négyzetet (4 a rövid oldalon és 6 a hosszún). A megmaradt csokoládét félretesszük más felhasználásra.
- Süssük a brownie-kat, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló néhány nedves morzsával ki nem jön. Ez kb. 27 percig tart majd.
- Hűtsük végül a tepsiben, rácson, kb. 30 percig. Vágjuk úgy, hogy minden brownie-ra 1 csokoládé négyzet jusson.