Brownie recept

Csokis brownie habcsók torta málnakrémmel

Csokis brownie habcsók torta málnakrémmel

Ez a mennyei desszert – ragacsos brownie és tintahalas habcsók tejszínhabbal és málnával – bármilyen ünnepségre tökéletes.

Hozzávalók:

A brownie alaphoz:

  • 200 g jó minőségű étcsokoládé durván felaprítva.
  • 200g sótlan vaj, lágyítva, plusz a kenéshez.
  • 250 g porcukor
  • 3 tojás
  • 110 g sima liszt

A habcsókos bevonathoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • ½ teáskanál borkőpor
  • 100g pörkölt mogyoró apróra vágva

A töltelékhez:

  • 300ml tejszínhab
  • 100g porcukor
  • 200 g málna

A tálaláshoz:

  • Maréknyi mogyoró, apróra vágva
  • Marék pisztácia, apróra vágva

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190C/Gáz setén 5. fokozat. Kenjünk ki és béleljünk ki két 23cm szendvicsformát.
  2. A brownie-alaphoz olvasszunk meg 180 g csokoládét egy serpenyőben, forró víz fölött felállított tálban vagy mikróban. A maradék csokoládét apróra vágjuk, és félretesszük.
  3. Közben a vajat és a porcukrot egy külön tálban világos, krémes és habos krémmé keverjük. Lassan, egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg jól össze nem áll.
  4. Fokozatosan verjük bele a lisztet, amíg a keverék nagyon sima nem lesz. Lassan öntsük bele az olvasztott csokoládét, és forgassuk bele a keverékbe, majd forgassuk bele az apróra vágott csokoládét.
  5. Öntsük a brownie-keveréket az előkészített szendvicsformákba, és süssük 10-12 percig. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 170C/Gáz esetén 3 fokozatra.
  6. Közben a habcsókos bevonathoz a tojásfehérjét és a borkőtejszínt egy tálban addig verjük fel, amíg a habverőt levéve lágy csúcsok alakulnak ki. Lassan keverjük fel a cukrot, amíg sima és fényes nem lesz, majd egy fémkanállal keverjük bele az apróra vágott mogyorót.
  7. Kanalazzuk a habcsókos öntetet a megsült brownie-alapra. Az egyik szendvicsformában egy palettakéssel simítsa el a habcsókos keveréket, a másik formában pedig egy nyárs segítségével készítsen csúcsokat a habcsókos keverékbe.
  8. Tegyük vissza a szendvicsformákat a sütőbe további 30 percre, vagy amíg a habcsók aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és tegyük félre hűlni. Óvatosan vegyük ki a süteményeket a formából, és tegyük félre, hogy teljesen kihűljenek egy rácson.
  9. A töltelékhez a tejszínt és a porcukrot egy tálban addig verjük fel, amíg a habverőt levéve merev csúcsok nem képződnek. Rendezzük el benne a málnadarabokat.
  10. Az összeállításhoz tegyük a lapos habos brownie-t habos oldalával lefelé egy tortaállványra vagy egy nagy tányérra, kanalazzunk rá a málnakrémből, és tegyük a tetejére a maradék tortát. A brownie-oldalával lefelé. Szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval és pisztáciával.

 

Receptinformáció és még több tipp itt: Chocolate brownie meringue cake with raspberry cream recipe – BBC Food

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől