Sokáig tartott, mire kifejlesztettem a tökéletes brownie-receptet. Egyensúlyban kellett lennie a túrós és a süteményes íznek. És az ízének alapvetően a legfinomabb csokoládéra kellett emlékeztetnie. Sikerült. Teszteld Te is.
A tökéletes csokis browni recept hozzávalói:
- ½ csésze tejmentes zsiradék
- 1 csésze kristálycukor
- ½ csésze selyemtofu
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2/3 csésze fehérítetlen, teljes kiőrlésű liszt
- ½ csésze kakaópor
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- ½ csésze tejmentes mini csokidarabkák
- Porcukor
A tökéletes csokis browni elkészítése:
- Keverőtálban alaposan keverd össze a rövidített zsírt, a kristálycukrot, a tofut és a vaníliát. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Öntsd a lisztes keveréket a rövidítős keverékbe, és kavargasd addig, amíg éppen csak összeáll. Keverd bele a csokoládéforgácsot egy gumispatulával.
- Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra, és fújj be egy 20 centis négyzet alakú sütőformát tejmentes sütőspray-vel. Terítsd szét a tésztát az előkészített sütőformába, és süssd 30 percig, vagy amíg egy beleszúrt süteménytesztelő tisztán nem jön ki belőle. Majd hűtsd ki teljesen, és szórd meg porcukorral.
Receptinfó: Chocolate Chip Brownies | Cookstr.com