Megmaradt az áfonyaszósz? Használd fel ürügyként, és készítsd el ezeket a finom csokoládés, diós brownie tortákat. A BBC GoodFood jóvoltából.
Hozzávalók:
- 150 g étcsokoládé, darabokra törve
- 200 g vaj
- 200 g puha barna cukor
- 150 g öntetliszt
- 40g kakaópor , átszitálva
- 3 nagy tojás , felvert tojás
- 50g szárított áfonya
- 100 g makadámdió
- 60g áfonyaszósz
Elkészítés:
1. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/ 160C-ra (ventilátor/ 4-es gáz), és béleljünk ki egy 20 cm x 20 cm-es sütőformát sütőpapírral. Olvasszuk fel az étcsokoládét a vajjal együtt a mikrohullámú sütőben vagy egy hőálló tálban, éppen csak forró víz felett.
2. LÉPÉS
Keverje össze a cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd keverje bele az olvasztott csokoládé-vaj keveréket, és utána a tojásokat. Keverje bele az aszalt áfonyát és a makadámiadiót, majd keverje bele az áfonyaszószt.
3. LÉPÉS
Öntsük a formába, és simítsuk el a felületét. Süssük 25-30 percig. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Receptinfó: Chocolate, cranberry & macadamia brownies recipe | BBC Good Food