Brownie recept

Csokoládé Amaretto Brownie és sós karamell szósz

Csokoládé Amaretto Brownie és sós karamell szósz

Nedves és gazdag, ezekkel a brownie-kkal egyáltalán nem fog hiányozni a glutén. Vanília fagylalttal és sós vajas karamell szósszal meghintve teljesen dekadencia.

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál sótlan vaj, szobahőmérséklet
  • 6 uncia étcsokoládé
  • ¼ csésze cukrozatlan sötét kakaópor
  • ¾ csésze univerzális gluténmentes sütőkeverék (vagy univerzális liszt)
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • ¼ csésze amaretto (vagy ha el akarja hagyni az alkoholt, helyettesítse ¼ csésze erős kávéval)
  • 1-1/4 csésze cukor
  • ⅓ csésze víz
  • 1 rúd sós vaj, apróra vágva
  • ⅔ csésze kemény tejszín
  • Útmutatás:

  • Melegítse elő a sütőt 350 F.
  • Ecset 20 3-1/2 hüvelyk tartlet formákat egy kis olvasztott vajjal, vagy vajjal és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit , tegyük félre.
  • Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a csokoládét és a kakaóport. Óvatosan keverjük addig, amíg a csokoládé és a vaj elolvad, és a keverék teljesen összekeveredik és sima lesz. Ez csak egy-két percig tart. Vegyük le a tűzről, tegyük félre.
  • Egy közepes tálban keverjük össze a „lisztet”, a sütőport és a sót. A keverőlapáttal felszerelt állványos mixer edényében keverje össze a tojást, a cukrot és a vaníliát, és keverje közepes-nagy sebességgel körülbelül 4-5 percig. Adjuk hozzá a csokoládékeveréket, és keverjük össze. Adjunk hozzá amarettót, és keverjük össze. Két adagban adjuk hozzá a lisztes keveréket, és addig verjük, amíg el nem keveredik, minden hozzáadás után kaparjuk le az edény oldalát.
  • Töltsük meg minden tortaformát körülbelül ¾-ig, és süssük tovább. 10-02 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön (kezdje el ellenőrizni 10 perc vagy több). A rácson lévő formákban hagyjuk teljesen kihűlni a brownie-kat, majd vegyük ki a formából, és tálalásig légmentesen záródó edényben tároljuk.
  • Közepes lábosban közepes-alacsony lángon. , keverjük össze a cukrot és a vizet. Csak addig pároljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá a vajat, és hagyjuk forrni, amíg mély borostyán színű nem lesz. A tűzről levéve óvatosan hozzáadjuk a tejszínt. Habverővel keverjük össze, majd tegyük vissza közepes-alacsony lángra, és főzzük kb 24 percig, amíg besűrűsödik és szép krémes lesz.
  • Olvass tovább







    Ez is érdekes lehet...

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől