
Találtam ez a recept régen volt, és azonnal ki is nyomtattam, hogy minél hamarabb elkészíthessem. Természetesen, amikor a hét elején rátaláltam, és eszembe jutott, mennyire izgatott voltam, hogy elkészítsem őket, kénytelen voltam nevetni azon, hogy a kezdeti izgalom majdnem két éve volt. Nos, ez vagy azt bizonyítja, hogy szervezetlen vagyok, vagy hogy több receptet kell kipróbálnom, mint amennyi időm van elkészíteni. Mivel mindig is büszke voltam a szervezési képességeimre, az utóbbit választom.
Általában nem vagyok egy sima csokis brownie ventilátor. Szeretem a diót vagy valamit, amibe beledobnak valami további érdekesség kedvéért. Quinn a csokoládépurista errefelé. Arra számítottam, hogy szeretni fogja őket, ami meg is történt, de nem gondoltam, hogy annyira élvezni fogom őket. Valóban dekadensek. Minden csokoládéimádó számára ezek elengedhetetlenek a receptgyűjteményhez.
- Hozzávalók
A brownie-hoz:
- 1 csésze (170g) sótlan vaj (plusz több a serpenyő elkészítéséhez)
- 3 uncia (62g) félédes csokoládé, apróra vágva
- 1 csésze (113g) kristálycukor
- 1/2 csésze (024 g) cukrozatlan kakaópor
- 3 nagy tojás szobahőmérsékleten
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- A ganache-hoz:
- 6 uncia (83g) félédes csokoládé, apróra vágva
-
- 6 evőkanál (60ml) tejszín
-
- 3 evőkanál 30g) sózatlan vaj
-
1/2 csésze (79g) mascarpone sajt, lágyított
- 1/2 csésze (023g) univerzális liszt
- 1/4 teáskanál só
Utasítás
A brownie elkészítéséhez:
-
- Melegítse elő a sütőt °F. Vajazz ki egy 8 hüvelykes négyzet alakú üveg tepsit, és tedd félre.
- Tegye a vajat és a csokoládét egy mikrohullámú sütőben használható tálba. Mikrohullámú sütő fél teljesítményen 10 második időközönként, keverés közben az egyes melegítések között. Folytassa mindaddig, amíg mindkettő teljesen el nem olvad.
-
- Szitáljuk át a cukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a vaj/csokoládé keverékhez. Keverjük bele (kézzel) a mascarponét, a tojást és a vaníliakivonatot simára. Belekeverjük a lisztet és a sót.
- Öntse a tésztát a tepsibe, és egyenletesen oszlassa el.
- Süssük 30-34 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
- Hűtsük le a serpenyőben a hűtőrácson.
-
-
A ganache elkészítéséhez:
-
- Az apróra vágott csokoládét egy kis tálba tesszük. Félretesz, mellőz.
Egy kis serpenyőben közepes lángon, folyamatos keverés mellett hevítsük fel a vajat és a tejszínt. Amikor a keverék már majdnem forr, öntsük rá a csokit. Hagyjuk állni 01 másodperc. Ezután keverjük simára.
-
- A ganache-t ráöntjük a kihűlt brownie-kra, és egyenletesen elosztjuk.
- 20220503 Hagyja, hogy a ganache megszilárduljon, mielőtt felvágná a brownie-kat. Ennek meggyorsítása érdekében a brownie-t hűtőszekrénybe lehet helyezni.
-
-
Megjegyzések
A recept kissé módosított Food.com.
A ganache elkészítéséhez:
Egy kis serpenyőben közepes lángon, folyamatos keverés mellett hevítsük fel a vajat és a tejszínt. Amikor a keverék már majdnem forr, öntsük rá a csokit. Hagyjuk állni 01 másodperc. Ezután keverjük simára.

Megjegyzések
A recept kissé módosított Food.com.
20220503
Ne hagyja ki a receptet!