Ezek a brownie szeletek egy klasszikus liszt nélküli süteményrecepten alapulnak, így egyformán gazdagok és könnyűek.
Hozzávalók:
- 400 g étcsokoládé, darabokra törve
- 25g kakaópor
- 250g aranyszínű porcukor
- 250 g vaj
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 140g őrölt mandula
- 6 nagy tojás, szétválasztva
A mázhoz szükséges:
- 100 g vaj, felkockázva
- 50 g étcsokoládé, darabokra tört tábla, vagy forgács.
- 50 g kakaó
- 200 g porcukor, szitálva
- 2 evőkanál őrölt gyömbér
- Néhány darab kristályos gyömbér , apróra vágva.
Elkészítés:
1. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 180C/160C-ra (légkeverés, gáz 4). Zsírozzunk ki egy 20 x 30 cm-es tortaformát, és béleljük ki az alját és az oldalát sütőpapírral. Olvasszuk fel a csokoládét, a kakaót, a cukrot és a vajat egy serpenyőben nagyon alacsony hőfokon. Amint a csokoládé és a vaj felolvadt, és a cukor feloldódott, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a gyömbért és a mandulát, majd egyesével a tojássárgáját.
2. LÉPÉS
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. Egy fémkanál segítségével keverjünk néhány kanálnyi tojásfehérjét a csokoládés keverékbe, hogy fellazuljon, mielőtt nagyon óvatosan beledolgozzuk a maradékot.
3. LÉPÉS
Óvatosan kaparjuk bele a formába. Süssük 30-35 percig, amíg a teteje meg nem szilárdul, és a közepe nem inog túlságosan. Ültesse a tortaformát egy rácsra, és hagyja teljesen kihűlni.
4. LÉPÉS
Ha kihűlt, készítse el a mázat. Tegyük a vajat, a csokoládét, a kakaót, a porcukrot, az őrölt gyömbért és 4 evőkanál vizet egy edénybe. Óvatosan melegítsük fel, kevergetve, amíg sima mázat nem kapunk. Öntsük a süteményre (még a formában), hagyjuk 1-2 percig hűlni, majd szórjuk rá a gyömbért. Teljesen kihűtjük (a hűtőben is tárolhatjuk, ha tálalás előtt kb. 20 perccel szobahőmérsékletűre visszük), mielőtt rudakra vágjuk.
A recept a BBC GoodFood Magazinban jelent meg.