Rágós, és elég nagy ahhoz, hogy megosszuk – bár lehet, hogy minden falatot meg akarsz majd enni. A leggazdagabb íz érdekében használj étcsokoládét és kakaót.
Hozzávalók:
- Kb. 1/2 csésze vaj
- 30 g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
- 1 csésze cukor
- ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília
- ½ teáskanál só
- ¾ csésze liszt
- ½ csésze csokoládés mogyorókrém (Nutella).
Elkészítés:
1. lépés.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 8 muffin formát vajazzunk ki bőségesen.
2. lépés
Mikrózzunk meg 1/2 csésze vajat egy hőálló tálban, hogy megolvadjon. Szórjuk bele a csokoládét, keverjük meg, amíg megolvad, majd szórjuk rá a cukrot a kakaót, és keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat, a vaníliát és a sót. Szórjuk meg liszttel, és keverjük simára. Kanalazzuk a tésztát egyenletesen a muffinformákba.
3. lépés
Egy kiskanál segítségével készítsünk mélyedést a tészta minden adagjába 2,5 centi széles és kb 1 centi mélységű mélyedéseket. Kanalazzunk mindegyikbe 1 evőkanál csokoládés mogyorókrémet.
4. lépés
Süssük addig, amíg a brownie részbe szúrt fogpiszkálóból csak néhány nedves morzsa jön ki. Mindez kb 20-24 percig tart. Hagyjuk Hűlni egy rácson kb. 10 percig. Egy kis fémspatula segítségével lazítsa ki a brownie-kat a formából, tegyük őket a rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Megjegyzés:
Előre is Elkészíthetjük: Legfeljebb 1 nappal korábban.
Receptinformáció: Chocolate Hazelnut Brownies Recipe | MyRecipes