Brownie recept

Csintalan Csokoládés mogyorós brownie

Csokoládé mogyorós brownie

Rágós, és elég nagy ahhoz, hogy megosszuk – bár lehet, hogy minden falatot meg akarsz majd enni. A leggazdagabb íz érdekében használj étcsokoládét és kakaót.

Hozzávalók:

  • Kb. 1/2 csésze vaj
  • 30 g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
  • 1 csésze cukor
  • ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília
  • ½ teáskanál só
  • ¾ csésze liszt
  • ½ csésze csokoládés mogyorókrém (Nutella).

Elkészítés:

1. lépés.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 8 muffin formát vajazzunk ki bőségesen.

2. lépés
Mikrózzunk meg 1/2 csésze vajat egy hőálló tálban, hogy megolvadjon. Szórjuk bele a csokoládét, keverjük meg, amíg megolvad, majd szórjuk rá a cukrot a kakaót, és keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat, a vaníliát és a sót. Szórjuk meg liszttel, és keverjük simára. Kanalazzuk a tésztát egyenletesen a muffinformákba.

3. lépés
Egy kiskanál segítségével készítsünk mélyedést a tészta minden adagjába 2,5 centi széles és kb 1 centi mélységű mélyedéseket. Kanalazzunk mindegyikbe 1 evőkanál csokoládés mogyorókrémet.

4. lépés
Süssük addig, amíg a brownie részbe szúrt fogpiszkálóból csak néhány nedves morzsa jön ki. Mindez kb 20-24 percig tart. Hagyjuk Hűlni egy rácson kb. 10 percig. Egy kis fémspatula segítségével lazítsa ki a brownie-kat a formából, tegyük őket a rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Megjegyzés:
Előre is Elkészíthetjük: Legfeljebb 1 nappal korábban.

Receptinformáció: Chocolate Hazelnut Brownies Recipe | MyRecipes

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől