Az utóbbi időben vihart sütöttem, az egyik gyerekjáték előadásaihoz szükséges édességekből (házi koncessziókból finanszírozható az iskola művészeti programja), a másik gyerek osztálytermi bulik és sportcsapatok rendezvényei. . Hűha!
A Cake Mix Doctor hölgytől, Anne-től ezt a szuper egyszerű, finom, rugalmas csokoládé rágós brownie süti receptemre támaszkodtam. Byrn. Takarékos kalappal felhalmozom a brownie-keverékeket, amikor az ára zuhan, és néhány egyszerű kiegészítéssel egy félig barnás, félig sütit készítek, ami teljesen kielégítő.
Tanulságok:
- A tésztát sütés előtt legalább egy órára hűtőbe kell tenni. Leggyakrabban elkészítem a tésztát, és addig hűtöm, amíg másnap kisüthetem. Az adagok között tartsa hűtve a tésztát.
- Bélelje ki a tepsit sütőpapírral papír a könnyebb tisztítás érdekében.
- Használjon sütilapátot a gyors munkavégzés és a sütemények méretének egységessége érdekében.
- Ha az instant kávé a kristályok csomósak vagy nagyok, mozsártörővel őrölje meg őket egy kicsit. Koffeinmentes kristályokat használtam, hogy a gyerekek ne erõsödjenek tovább.
Azt kéri, hogy porcukorral hintsd be a tetejét, de ettől nyűgösebbek lesznek. Figyelmen kívül hagyom ezt a tanácsot, és meztelenül megyek.
- 1 csomag (körülbelül 10 uncia) brownie mix
- 2 evőkanál univerzális liszt
- 1 teáskanál instant kávépor
- 2 nagy tojás
- 8 evőkanál (1 rúd) sózatlan vaj, olvasztott
- 2/3 csésze fehér csokoládé chips
- 2 evőkanál univerzális liszt
Egy elektromos mixer edényébe helyezze a brownie mixet, a lisztet, a kávéport és a tojást. Keverje alacsony fokozaton kb 19 másodperc. Amíg a mixer be van kapcsolva (alacsonyan), öntsük bele az olvasztott vajat. Jól elkeverjük, kb. 27 másodperccel több. Állítsa le a gépet, kaparja le az oldalát, távolítsa el a pengét, és fakanállal keverje bele a fehércsokoládé-reszeléket. A tészta nagyon kemény és ragadós lesz. A tésztát kaparjuk egy fedeles edénybe, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára, vagy egy éjszakára.
Ha készen áll a sütésre, melegítse elő a sütőt fok. 2 ki nem zsírozott tepsit takarjunk ki sütőpapírral és tegyük félre. Egy kis gombóc vagy kanál segítségével bő evőkanálként vagy 1 hüvelykes golyókonként csepegtessük az elkészített tepsire egymástól körülbelül 2 hüvelyk távolságra. Egyenként egy-egy tepsit helyezünk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a keksz a széle körül megszilárdul, de a közepe még puha, – perc.
Vegye ki a tepsit a sütőből és hagyja hűlni a sütiket 2 percig, majd tedd át a sütiket egy rácsra a hűtés befejezéséhez. Tálaljuk kissé melegen vagy hagyjuk kihűlni 10 perccel a tárolás előtt.
Gyártmány 21-49 süti, a gombóc méretétől függően.