Ezekben a sütőtökös brownie-kban erős leheletnyi gyömbér és egy még erősebb leheletnyi csokoládé van! Csekkold a receptet.
Hozzávalók:
A sütőtökhöz:
- 110 g Mascarpone sajt, szobahőmérsékletre lágyítva
- 2 evőkanál sótlan vaj, szobahőmérsékletűre lágyítva
- ¾ csésze cukor
- 1 egész tojás
- 1 csésze sütőtökpüré
- 1,5 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál sütőtökfűszer
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- ¼ teáskanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
A brownie-hoz:
- 1 és ¼ csésze teljes kiőrlésű liszt
- ¾ teáskanál sütőpor
- ¾ teáskanál finom tengeri só
- 220 g félédes csokoládé, apróra vágva
- 1 csésze sótlan vaj, felkockázva
- 2 csésze cukor
- ½ csésze barna cukor
- 4 egész tojás
- ⅓ csésze teljes tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200 g boltban vásárolt gyömbéres keksz, apróra vágva.
Az elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 160 foka, és bélelj ki egy kizsírozott 23×33-as sütőformát sütőpapírral. Tedd félre.
- Kezdd a sütőtökös keverék elkészítésével:
Öntsd Össze a mascarpone sajtot és a vajat. Keverd össze. Szórd rá a cukrot, és ismét kevergesd meg. Adagold hozzá a tojást, a sütőtökpürét, a vaníliakivonatot, a sütőtökfűszert, a fahéjat, a szerecsendiót és a gyömbért. Kavargasd össze ismét. Majd gumis spatulával óvatosan forgasd meg a 2 evőkanál lisztben, és tedd félre. - A brownie-khoz. Keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport és a sót egy kis tálban. Tedd félre.
- Egy közepes méretű serpenyőben keverd össze a csokoládét és a vajat. Alacsony hőfokon olvaszd fel. Időnként kevergesd meg. Ha megolvadt, öntsd a csokoládét az állókeverő táljába (habverővel rögzített tartozékkal).
- Szórd rá a sima cukrot és a barna cukrot, és addig verd, amíg teljesen be nem keveredik.
- Adagold hozzá a tojásokat, egyenként, ügyelve arra, hogy minden egyes tojás teljesen beépüljön, mielőtt beleraknál egy másikat.
- Miután a tojásokat is felverted, öntsd rá a tejet és a vaníliakivonatot, és még egyszer keverd össze.
- Szórd a lisztes keveréket a nedves keverékhez 1/2 csészénként, és addig verd, amíg össze nem keveredik.
- Öntsd a brownie-keveréket az előkészített formába, és egy gumispatulával egyenletesen oszlasd el.
- Alkoss a sütőtökös keverékből pöttyöket a brownie-k tetejére, amíg el nem használtad az egészet.
- Egy vajas késsel forgasd össze a brownie-keveréket és a sütőtököt, hogy örvényszerű hatást érj el. A brownie-k tetejét szórd meg az apróra vágott gyömbéres keksszel.
- Süssd 160 fokon 45-50 percig, vagy amíg átsül.
- Vedd ki a sütőből, és tedd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
- Ha kihűlt, vágd a brownie-t 12 egyenlő darabra.
- Tárold légmentesen záródó edényben. Körülbelül egy hétig eltartható.
Receptinformáció: ChocoLate Pumpkin Brownies