Brownie recept

Csokoládé sütőtök brownie mascarponéval

Csokoládé sütőtök Brownies

Ezekben a sütőtökös brownie-kban erős leheletnyi gyömbér és egy még erősebb leheletnyi csokoládé van! Csekkold a receptet.

Hozzávalók:

A sütőtökhöz:

  • 110 g Mascarpone sajt, szobahőmérsékletre lágyítva
  • 2 evőkanál sótlan vaj, szobahőmérsékletűre lágyítva
  • ¾ csésze cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csésze sütőtökpüré
  • 1,5 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőtökfűszer
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • ¼ teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

A brownie-hoz:

  • 1 és ¼ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • ¾ teáskanál sütőpor
  • ¾ teáskanál finom tengeri só
  • 220 g félédes csokoládé, apróra vágva
  • 1 csésze sótlan vaj, felkockázva
  • 2 csésze cukor
  • ½ csésze barna cukor
  • 4 egész tojás
  • ⅓ csésze teljes tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 200 g boltban vásárolt gyömbéres keksz, apróra vágva.

Az elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 foka, és bélelj ki egy kizsírozott 23×33-as sütőformát sütőpapírral. Tedd félre.
  2. Kezdd a sütőtökös keverék elkészítésével:
    Öntsd Össze a mascarpone sajtot és a vajat. Keverd össze. Szórd rá a cukrot, és ismét kevergesd meg. Adagold hozzá a tojást, a sütőtökpürét, a vaníliakivonatot, a sütőtökfűszert, a fahéjat, a szerecsendiót és a gyömbért. Kavargasd össze ismét. Majd gumis spatulával óvatosan forgasd meg a 2 evőkanál lisztben, és tedd félre.
  3. A brownie-khoz. Keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport és a sót egy kis tálban. Tedd félre.
  4. Egy közepes méretű serpenyőben keverd össze a csokoládét és a vajat. Alacsony hőfokon olvaszd fel. Időnként kevergesd meg. Ha megolvadt, öntsd a csokoládét az állókeverő táljába (habverővel rögzített tartozékkal).
  5. Szórd rá a sima cukrot és a barna cukrot, és addig verd, amíg teljesen be nem keveredik.
  6. Adagold hozzá a tojásokat, egyenként, ügyelve arra, hogy minden egyes tojás teljesen beépüljön, mielőtt beleraknál egy másikat.
  7. Miután a tojásokat is felverted, öntsd rá a tejet és a vaníliakivonatot, és még egyszer keverd össze.
  8. Szórd a lisztes keveréket a nedves keverékhez 1/2 csészénként, és addig verd, amíg össze nem keveredik.
  9. Öntsd a brownie-keveréket az előkészített formába, és egy gumispatulával egyenletesen oszlasd el.
  10. Alkoss a sütőtökös keverékből pöttyöket a brownie-k tetejére, amíg el nem használtad az egészet.
  11. Egy vajas késsel forgasd össze a brownie-keveréket és a sütőtököt, hogy örvényszerű hatást érj el. A brownie-k tetejét szórd meg az apróra vágott gyömbéres keksszel.
  12. Süssd 160 fokon 45-50 percig, vagy amíg átsül.
  13. Vedd ki a sütőből, és tedd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
  14. Ha kihűlt, vágd a brownie-t 12 egyenlő darabra.
  15. Tárold légmentesen záródó edényben. Körülbelül egy hétig eltartható.

Receptinformáció: ChocoLate Pumpkin Brownies

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől