Előkelő brownie recept csokoládésmorzsákkal. Különleges családi recept alapján. Egy pék háziasszony elképzelésében. Karen Berg Brownie receptje következik.
Hozzávalók:
A browniehoz:
- 350 gramm sótlan vaj
- 400 gramm étcsokoládé
- 500 gramm cukor
- 6 tojás, nagyméretű
- 200 gramm liszt, sima
- 100 gramm mogyoró, összetörve
- 1 adag eszpresszó, +/- 25 ml
- 200 gramm fehér csokoládéforgács
A csokoládé morzsához
- 100 gramm sótlan vaj, kockára vágva és kihűtve
- 100 gramm cukor
- 200 gramm liszt, sima
- 100 gramm kakaópor.
Az elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt (ventilátorral) 200 fokra.
- A brownie-alapot elkezdve olvasztjuk meg a vajat és a 200 gramm étcsokoládéforgácsot a vízben, majd amikor sima, adjuk hozzá a cukrot, és rendszeresen keverjük, amíg fel nem oldódik. Közben a tojásokat világosra és habosra verjük.
- Vegyük le a csokoládékeveréket a tűzhelyről, öntsük bele a tojásos masszát, és kézi mixerrel közepes-nagy sebességen váltakozva addig verjük, amíg sima nem lesz. Ezután adjuk hozzá az átszitált lisztet/ mogyorót/ a maradék csokoládéforgácsot és az eszpresszódarát, majd keverjük simára.
- Zsírozz ki egy 1/2 tepsit, és béleld ki sütőpapírral. Add hozzá a keveréket, hogy kb a peremig töltse, és a tetején egy szilárd réteg fehér csokoládéforgácsot hozzon létre.
- Tedd az összes hozzávalót a csokoládé morzsához egy tálba, és a keverd össze kézzel. Alkoss morzsákat a kukoricától az olajbogyó méretűig.
- Borítsuk be vele a brownie tetejét. (Itt olyan bőkezű lehetsz, amilyet csak szeretnél.).
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt piszkáló ki nem jön.
- Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, majd vágjuk 8 bőséges négyzetre.
Receptinfó: Best Brownie Crumble Recipe – How To Make Chocolate Crumble Browni (food52.com)