Brownie recept

Csokoládés Cseresznyés kókuszos Brownie csoda

Csokoládé cseresznye kókuszos Brownie

Amanda Haas, a Williams-Sonoma kulináris igazgatója és a The Anti-Inflammation Cookbook (Chronicle Books. 2016.) szerzője. Bár használhatunk teljes kiőrlésű búzalisztet is, a gluténmentes liszt (kókuszolajjal kombinálva) puhábbá és zamatosabbá teszi ezeket a brownie-kat. Hagyd egy éjszakán át hűlni, hogy szilárdabb, könnyebben vágható brownie-t kapj.

Hozzávalók:

  • ¾ csésze szárított meggy
  • ¾ csésze narancslikőr, például Grand Marnier
  • ¼ csésze nagy, cukrozatlan kókuszreszelék
  • 1.5 csésze félédes csokoládédarabkák, elosztva
  • ¾ csésze finomítatlan (szűz) kókuszolaj
  • ½ csésze gluténmentes liszt
  • ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
  • ½ teáskanál finom tengeri só
  • 1 csésze turbinado cukor (nyers nádcukor)
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vanília

Megjegyzés: A szűz kókuszolaj hidegen sajtolt, nem hidrogénezett, és tiszta, édes ízű kell legyen. A kókuszreszelékkel együtt nagyobb boltokban találod meg.

Elkészítés:

1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Olajozzunk ki egy négyzet alakú sütőformát, és béleljük ki az alját olyan méretű pergamenpapírral, amely elég nagy ahhoz, hogy a forma két ellentétes végére érjen, és kilógjon az oldalán. Tegyük a cseresznyét egy kis tálba, és öntsük bele a likőrt. Hagyjuk ázni 30 percig. Közben a kókuszt peremezett sütőlapon 3-5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.

2. lépés
Közben egy mikrohullámú sütővel használható tálban olvasszuk fel 3/4 csésze csokoládéforgácsot a kókuszolajjal, 20 másodperces szakaszokban melegítve, majd kevergetve, amíg a csokoládé 3/4 részben fel nem olvad. Keverjük meg, amíg megolvad, majd kissé hűtsük le.

3. lépés
Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót egy közepes tálban. Adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat és a vaníliát az olvasztott csokoládéhoz, és keverjük össze habverővel. Keverjük bele a lisztes keveréket. Csepegtessük le a cseresznyét (a likőrt tegyük félre a koktélokhoz). Keverje a cseresznyét és a maradék 3/4 csésze csokoládéforgácsot a tésztába.

4. lépés
Öntsük a tésztát az előkészített formába. Süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki, 25-30 percig. Hagyja a brownie-kat kihűlni (vagy hűtse le), majd emelje ki őket pergamenpapírral, és vágja 1 1/2 hüvelykes négyzetekre.

5. lépés
Rendezzük el a brownie-kat egy tálcán, és szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Tipp: Készítsd el előre. Légmentesen hűtve 3 napig is eláll.

 

Receptinformáció: Chocolate Cherry Coconut Brownies Recipe | MyRecipes

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől