Brownie recept

Csokoládés-Csokis Brownie, édesített krémsajttal keverve

Csokoládé Csokoládé-chip Brownie, cukrozott krémsajttal megforgatva

Ha szereted a brownie-t és a sajttortát is, akkor ezt a desszertet imádni fogod. Ne hagyd ki a csokoládéforgácsot sem, hiszen az még érdekesebbé teszi ezeket a brownie-kat, arról nem is beszélve, hogy nagyszerű ízt ad nekik.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál sótlan vaj, olvasztott, az ecseteléshez
  • 340 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • ¼ csésze kristálycukor
  • ¼ porcukor
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 1 extra nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • Csipetnyi só
  • 1 csésze fehérítetlen liszt
  • 3 evőkanál süteményliszt (nem önsodró)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze sótlan vaj
  • 55 g cukrozatlan csokoládé, apróra vágva
  • 170 g keserédes csokoládé, apróra vágva
  • 1 teáskanál instant eszpresszópor
  • 2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 1.5 csésze kristálycukor
  • 3 bőséges evőkanál könnyű kukoricaszirup
  • 3 szobahőmérsékletű extra nagy tojás
  • 1 extra nagy tojássárgája szobahőmérsékleten
  • 1 csésze félédes csokoládéforgács

Elkészítés:

  1. Bélelj ki egy 33 × 23-as sütőedényt alumíniumfóliával (üvegedény esetén a tompa oldalával lefelé, fémedény esetén a tompa oldalával felfelé), mindkét végén hagyva egy 5 centis túlnyúlást. Kend meg a fóliát olvasztott vajjal, és tedd félre a tepsit. Ha üvegedényt használsz, melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Fémserpenyő használata esetén melegítse elő 180 fokra.
  2. Készítsd el a krémsajtos keveréket: Elektromos keverővel verd simára a krémsajtot a tejföllel, a cukrokkal, a vaníliával, a tojással és a sóval együtt. Aztán tedd félre.
  3. Készítsd el a brownie-kat: Keverd össze, majd szitáld át mindkét lisztet, a sütőport és a sót. Egy 2,5 literes, nehéz aljú lábasban olvaszd fel a vajat a kétféle csokoládéval alacsony hőfokon. Ezt megteheted mikróban is. Vedd le a serpenyőt a tűzről, és kevergesd bele az eszpresszóport és a vaníliát.
  4. A cukrot és a szirupot keverd simára az olvasztott csokoládéval. Egyenként adagold a tojásokat és a tojássárgáját, minden egyes hozzáadás után jól felverve a masszát.
  5. Amikor már sima, tedd bele a száraz hozzávalókat. Tésztakeverővel keverd össze a keverékeket, amíg sima nem lesz. Egy nagy gumispatula segítségével simítsd bele a csokoládéforgácsokat.
  6. Öntsd a brownie-tészta felét az előkészített sütőformába, és egy hosszú cukormázspatula vagy kés segítségével óvatosan terítsd szét minden sarokban. A krémsajtos keverék feléből kanálnyi adagokat csepegtess véletlenszerűen a csokoládés tészta tetejére. Öntsd rá a maradék brownie-keveréket, és enyhén kend el a tetején. Cseppents a tetejére kanálnyi adagot a maradék sajtos keverékből, és a két keveréket kavard össze egy vékony fakanál szárával vagy egy hagyományos asztali késsel.
  7. Tedd a sütőbe a formát, és süssd a brownie-kat addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló úgy jön ki, hogy némi csokoládé tapad rá, de nem ltúl nedves. Ez kb. 35 percig tart. (Ha óvatosan megrázod a formát, a brownie-torta egy kicsit megremeg.) Kerüld a túlsütést.
  8. Tedd a formát egy rácsra, és várd meg, míg kihűl. Ha ez megtörtént, fedd le a tepsit alufóliával, és hagyd legalább 4 órán át (lehetőleg egy éjszakán át) a hűtőszekrényben.
  9. A brownie vágásához emeld ki a brownie-tortát a formából, a fólia túlnyúló részét fogantyúként használva, és fordítsd egy másik, viaszpapírral bélelt lapos tálcára. Aztán húzd le a fóliát, majd fordítsd meg újra, a jobb oldalával felfelé, és dobd el a viaszpapírt.
  10. Éles késsel szeleteld fel a süteményt kb 5 centis négyzetekre. A könnyebb szeletelés érdekében minden vágás után töröld le a kést.
  11. A nedvesség legjobb megőrzése érdekében a felszeletelt brownie-kat légmentesen záródó dobozban vagy erős, téglalap alakú műanyag edényben tárold, fóliával elválasztva. A romlandó krémsajt miatt mindenképp hűtőszekrényben kell tárolnod. A legjobb íz érdekében azonban tálalás előtt várd meg míg szobahőmérsékletűek lesznek.

Receptinfó és képek: Chocolate Chocolate-Chip Brownies, Swirled with Sweetened Cream Cheese | Cookstr.com

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől