Brownie recept

Csokoládés sajttorta Brownie

csokoládés sajTTorta brownie

Összetevők:

 

  • 225 g étcsokoládé, 45% kakaó szárazanyagtartalommal
  • 225 g sótlan vaj
  • 3 nagy tojás
  • 225 g porcukor
  • 75g öntetliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 175g étcsokoládé, apró darabokra vágva
  • 1 teáskanál vanília kivonat

A sajttortakeverékhez:

  • 200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
  • 1½ teáskanál pudingpor
  • 15 g porcukor
  • 1 közepes tojás
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • 60 ml tejszínhab

Elkészítés:

1. Béleljünk ki egy 22×29 cm-es, méretű brownieformát sütőpapírral. Melegítsük fel a sütőt 170 °C-ra.

2. Törjünk 225 g csokoládét apró darabokra, és tegyük egy hőálló tálba a vajjal együtt. Tegyük egy serpenyő forró víz fölé, és addig melegítsük, amíg megolvad. Hagyjuk kihűlni.

3. A tojásokat és a cukrot addig verjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk a tojásokhoz az olvasztott csokoládé és a vaj keverékét, és keverjük, amíg alaposan össze nem áll. 4. Hajtogassuk bele a lisztet, a sót, a csokoládédarabokat és a vaníliakivonatot. Öntsük az előkészített in.

4. Elektromos habverővel lassú fokozaton verjük fel a krémsajtot a pudingporral, a cukorral, a vaníliakivonattal és a tejszínnel. Addig keverjük, amíg sima nem lesz, és az összes hozzávaló összeáll.

5. Cseppentsünk kanálnyi sajttortakeveréket a brownie-ra, majd egy spatula segítségével hajtsuk át a brownie-t, hogy örvényeket hozzunk létre. Süssük 25-30 percig. Ellenőrizze ezt az időt követően, mivel a sütők eltérők. Lehet, hogy egy kicsit hosszabb időre van szüksége. A brownie közepébe szúrt nyársra még mindig ragadnia kell egy kis keveréknek.

6. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt négyzetekre vágnánk.

Forrás: Chocolate Cheesecake Brownies (foodnetwork.co.uk)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől