Összetevők:
- 225 g étcsokoládé, 45% kakaó szárazanyagtartalommal
- 225 g sótlan vaj
- 3 nagy tojás
- 225 g porcukor
- 75g öntetliszt
- 1/2 teáskanál só
- 175g étcsokoládé, apró darabokra vágva
- 1 teáskanál vanília kivonat
Brownie receptgyűjtemény
Brownie receptgyűjtemény
A sajttortakeverékhez:
1. Béleljünk ki egy 22×29 cm-es, méretű brownieformát sütőpapírral. Melegítsük fel a sütőt 170 °C-ra.
2. Törjünk 225 g csokoládét apró darabokra, és tegyük egy hőálló tálba a vajjal együtt. Tegyük egy serpenyő forró víz fölé, és addig melegítsük, amíg megolvad. Hagyjuk kihűlni.
3. A tojásokat és a cukrot addig verjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk a tojásokhoz az olvasztott csokoládé és a vaj keverékét, és keverjük, amíg alaposan össze nem áll. 4. Hajtogassuk bele a lisztet, a sót, a csokoládédarabokat és a vaníliakivonatot. Öntsük az előkészített in.
4. Elektromos habverővel lassú fokozaton verjük fel a krémsajtot a pudingporral, a cukorral, a vaníliakivonattal és a tejszínnel. Addig keverjük, amíg sima nem lesz, és az összes hozzávaló összeáll.
5. Cseppentsünk kanálnyi sajttortakeveréket a brownie-ra, majd egy spatula segítségével hajtsuk át a brownie-t, hogy örvényeket hozzunk létre. Süssük 25-30 percig. Ellenőrizze ezt az időt követően, mivel a sütők eltérők. Lehet, hogy egy kicsit hosszabb időre van szüksége. A brownie közepébe szúrt nyársra még mindig ragadnia kell egy kis keveréknek.
6. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt négyzetekre vágnánk.