Ez a recept a standard internetes, alacsony cukortartalmú, szénhidrátszegény brownie receptet képviseli. Abszolút ehető brownikat készíthetsz belőle. Nézzük, hogyan készítsd el.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2/3 csésze granulált édesítőszer
- 1/2 csésze mandulaliszt
- 2/3 csésze cukormentes 100%-os kakaópor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 3/8 csésze olvasztott vaj
- 1 evőkanál fekete dió kivonat
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 csésze kesudióvaj (vagy mandulavaj)
- 1/2 csésze fekete dió darabkák
- 1/2 csésze normál diódarabok
Diétás brownie recept elkészítése:
- A dió kivételével az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban.
- A diót egy másik tálban verjük össze alaposan egy spatulával.
- Aztán tegyük az összes keveréket egy jól vajazott négyzetalakú tepsibe.
- Előmelegített 180 fokos os sütőben 20-30 percig sütjük (20 percnél kezdjük el ellenőrizni).
- Vegyük ki. Hűljön ki a tálban, majd fordítsuk egy deszkára és vágjuk kb 5 centis négyzetekre.