Diós Brownie süti elkészítése
Összetevők:
- 1/2 csésze általános liszt
- 1 evőkanál plusz 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál durva só
- 220 g félédes csokoládé, apróra vágva
- 6 evőkanál sótlan vaj, darabokra vágva
- 2/3 csésze csomagolt világosbarna cukor
- 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
- 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 1 és 1/4 csésze pirított dió (kb. 110 g), durvára vágva
Diós Brownie süti elkészítése. A folyamat.
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy tálban.
2. lépés
Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy forró víz fölé állított hőálló tálban, keverjük simára és keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a barna cukrot, majd a tojásokat és a vaníliát. Rugalmas spatulával keverjük bele a lisztkeveréket, majd forgassuk bele az 1 csésze diót. Hűtőbe tesszük, amíg a tészta éppen csak megszilárdul, kb. 30 percig.
3. lépés
Csepegtessünk halmozott evőkanálnyi tésztát, legalább 2 hüvelyk távolságra egymástól, 2 pergamenre bélelt sütőlemezre. Szórjuk meg a maradék 1/4 csésze dióval. Süssük, amíg a sütik teteje megdermed és fényes lesz, kb. 12 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni a lapokon, rácson.
Receptforrás