Brownie recept

Élménydús diós brownie süti

Diós Brownie süti

Diós Brownie süti elkészítése

Összetevők:

  • 1/2 csésze általános liszt
  • 1 evőkanál plusz 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál durva só
  • 220 g félédes csokoládé, apróra vágva
  • 6 evőkanál sótlan vaj, darabokra vágva
  • 2/3 csésze csomagolt világosbarna cukor
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 1 és 1/4 csésze pirított dió (kb. 110 g), durvára vágva

Diós Brownie süti elkészítése. A folyamat.

1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy tálban.

2. lépés
Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy forró víz fölé állított hőálló tálban, keverjük simára és keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a barna cukrot, majd a tojásokat és a vaníliát. Rugalmas spatulával keverjük bele a lisztkeveréket, majd forgassuk bele az 1 csésze diót. Hűtőbe tesszük, amíg a tészta éppen csak megszilárdul, kb. 30 percig.

3. lépés
Csepegtessünk halmozott evőkanálnyi tésztát, legalább 2 hüvelyk távolságra egymástól, 2 pergamenre bélelt sütőlemezre. Szórjuk meg a maradék 1/4 csésze dióval. Süssük, amíg a sütik teteje megdermed és fényes lesz, kb. 12 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni a lapokon, rácson.

Receptforrás

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől