Dupla csokis brownie cupcake. Muffin brownie-k kis csésze formában. Mesés recept. Készítsd el 40 perc alatt.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze almaszósz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 8 nagy tojásfehérje
- 2 csésze nyers cukor
- 1/2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csésze kakaópor
- 2 teáskanál instant eszpresszópor
- 1 teáskanál só
- 1/2 csésze csokoládéforgács
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Alaposan kenjünk be két 12 csészényi tapadásmentes mini muffinformát vajjal ízesített főzőspray-vel (vagy használj sütőpapírbetéteket). Egy nagy keverőtálban erős habverővel vagy spatulával keverjük össze az almaszószt, a vaníliát, a tojásfehérjét és a cukrot, amíg jól össze nem állnak.
- Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a kakaót, az eszpresszóport és a sót. Kevergessük, amíg sima lesz. Fél adag tésztával töltsük meg az egyes muffinformákat, amíg éppen csak meg nem telik. Szórjuk aztán a chipszadag felét egyenletesen a tetejére. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz nem lesz (néhány morzsa nem baj).
- Tegyük a formákat egy rácsra, és hűtsük kb 5 percig. Egy vajazó késsel óvatosan vegyük ki a brownie-kat a muffin formákból. Hagyjuk hűlni további 10 percig.
- Ismételjük meg ugyanezt a maradék tészta és chipsadagokkal.