Brownie recept

Dupla csokis brownie csészék

Dupla csokis brownie

Dupla csokis brownie cupcake. Muffin brownie-k kis csésze formában. Mesés recept. Készítsd el 40 perc alatt.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze almaszósz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 8 nagy tojásfehérje
  • 2 csésze nyers cukor
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze kakaópor
  • 2 teáskanál instant eszpresszópor
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 csésze csokoládéforgács

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Alaposan kenjünk be két 12 csészényi tapadásmentes mini muffinformát vajjal ízesített főzőspray-vel (vagy használj sütőpapírbetéteket). Egy nagy keverőtálban erős habverővel vagy spatulával keverjük össze az almaszószt, a vaníliát, a tojásfehérjét és a cukrot, amíg jól össze nem állnak.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a kakaót, az eszpresszóport és a sót. Kevergessük, amíg sima lesz. Fél adag tésztával töltsük meg az egyes muffinformákat, amíg éppen csak meg nem telik. Szórjuk aztán a chipszadag felét egyenletesen a tetejére. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz nem lesz (néhány morzsa nem baj).
  3. Tegyük a formákat egy rácsra, és hűtsük kb 5 percig. Egy vajazó késsel óvatosan vegyük ki a brownie-kat a muffin formákból. Hagyjuk hűlni további 10 percig.
  4. Ismételjük meg ugyanezt a maradék tészta és chipsadagokkal.

Receptinfó: Chocolate-Chocolate Brownie Cups – Brownie Recipes (delish.com)

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől