Ez az egyetlen brownie recept, amire valaha szükséged lesz. Sós karamellás brownie dupla csokival. Váó.
Hozzávalók:
A sós karamella hozzávalói:
- 2 csésze cukor
- 12 evőkanál sótlan vaj
- 1 csésze tejszínhab
- 1 evőkanál tengeri só
A brownie hozzávalói:
- 3/4 csésze liszt
- 1/2 csésze kakaópor
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 csésze vaj, olvasztott
- 1.5 csésze porcukor
- 1 evőkanál juharszirup
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojás, felvert tojás
- 1 csésze félédes csokoládéforgács
- Vaníliafagylalt (Opcionális)
Elkészítés:
- Először is készítsd el a sós karamellt. Szórd a cukrot egy mély serpenyőbe. Közepesen magas hőfokon olvaszd fel a cukrot, gyakori kevergetés mellett. Amikor a cukor megolvadt, hagyd 4-5 percig főni, amíg aranyszínűvé válik. Amint borostyánszínű lett, tedd mellé a vajat, és habverővel addig keverd, amíg megolvad és összeáll. A keverék habosodni és forrni fog.
- Óvatosan vedd le a tűzről, és keverd bele a tejszínt, amíg simává nem válik.
- Keverd bele a tengeri sót, és tedd félre 30 percre.
- 30 perc elteltével öntsd a karamellt egy légmentesen záródó üvegbe, és tedd félre. A maradék karamell 2 hétig eláll a hűtőben.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy 20×20-as tepsit enyhén zsírozz ki, és béleld ki sütőpapírral.
- Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát.
- Egy külön tálban keverd össze az olvasztott vajat, a cukrot, a juharlevelet és a vaníliakivonatot. Adagold hozzá a felvert tojásokat a vaj-cukor keverékhez, és keverd össze habverővel. Öntsd Össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal, és keverd simára. Aztán szórd bele a csokoládéforgácsot.
- Öntsd a brownie-keveréket az előkészített formába. Kanalazz 3 evőkanál sós karamellt a brownie-tészta tetejére.
- Süssd 25-30 percig, amíg átsül, de még szép rágós marad. Teszteld fogpiszkálóval, és győződj meg róla, hogy tisztán jön ki a brownie-ból. A brownie-kat a tepsiben egy hűtőrácson hagyd hűlni legalább 30 percig, mielőtt kivennéd.
- Óvatosan szedd ki a brownie-kat a serpenyőből, és vágd 9 egyforma darabra.
- A meleg ropogós brownie-k tetejére tehetsz egy-egy gombóc vaníliafagylaltot, és egy kiskanál sós karamellt.
Receptinformáció: The Only Brownie Recipe You Will Ever Need | Food & Wine (foodandwine.com)