A narancslikőr és a narancshéj édes citrusos jegyei csillognak a keserédes csokoládé, az étcsokoládé és a mini étcsokoládéforgács finom, sűrű kombinációjában.
Hozzávalók:
- ½ csésze vaj, plusz még több az edény megvajazásához.
- 225 g keserédes csokoládé
- ¾ csésze barna cukor
- 1 teáskanál vanília
- 1 evőkanál Grand Marnier
- 1.5 teáskanálnyi enyhén reszelt narancshéjat
- 2 tojás
- ¼ csésze legjobb minőségű kakaó
- ¼ csésze liszt
- ⅛ teáskanál só
- ½ csésze mini csokoládéforgács
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 20 centis négyzet alakú tepsit alufóliával úgy, hogy kb 2,5 centis túlnyúlás maradjon. A fólia alját és oldalát enyhén vajazzuk meg.
- Olvasszuk fel a vajat és a keserű csokoládét egy közepes fémtálban, amelyet forró víz fölé teszünk, amíg a keverék sima nem lesz. Másik Módszerként Mikróba tehesszük, és 30 másodperceként megkevergetjük. Keverjük bele a barna cukrot, amíg feloldódik. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliát és a Grand Marnier-t, majd a reszelt narancshéjat.
- Egyenként keverjük bele a tojásokat, ameddig a massza sima nem lesz; a keverék ekkor már besűrűsödik.
- Szitáljuk össze a kakaót, a lisztet és a sót, majd keverjük a lisztes keveréket a tésztához. Hajtogassuk bele a mini csokoládéforgácsokat.
- Kanalazzuk a tésztát az előkészített formába, a tetejét elsimítva. Süssük 35-40 percig, amíg felpuffad és majdnem megdermed. Ne süssük túl. Még a tepsiben, rácson hűtsük ki.
- Emelje ki a brownie-kat a formából a fóliát fogantyúként használva, és fordítsuk a brownie-kat a hűtőrácsra. Óvatosan húzzuk le a fóliát, majd tegyük vissza a brownie-kat az eredeti helyükre.
- Hűtsük ki teljesen.
- Aztán vágjuk 25 négyzet alakú szeletre. Ha szükséges, vágjuk le a széleket.