Hozzávalók:
-
- 300 g keserű csokoládé
- 1/2 csésze vaj, 2,5 centis darabokra vágva
- 3 nagy tojás
- 1 csésze cukor
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál vanília
- 3 /4 csésze univerzális liszt
Brownie receptgyűjtemény
Brownie receptgyűjtemény
1. lépés.
Vágjuk a csokoládét kb. 1, 25-ös darabokra; kb. 2 csésze csokoládéra van szükségünk ehhez. Egy kis, mikrohullámú sütőre alkalmas tálban keverjük össze a csokoládé és a vaj felét. Melegítsük a mikrohullámú sütőben fél teljesítményen (50%), amíg a csokoládé megpuhul és a vaj megolvad kb 1- 1.5 percig. Addig keverjük, amíg a keverék sima nem lesz. Hagyjuk állni kb kihűlésig vagy addig, amíg már kényelmesen hozzá bírunk érni a tálhoz.
2. lépés.
Egy tálban fakanállal verjük simára a tojásokat, a cukrot, a sót és a vaníliát. Adjuk hozzá a csokoládékeveréket, és keverjük addig, amíg jól össze nem áll. Adagoljuk hozzá a lisztet, egyszerre kb. egyharmadánként. Minden egyes hozzáadás után keverjük csak addig, amíg el nem keveredik tisztességesen. Tegyük hozzá a maradék apróra vágott csokoládét, és csak addig keverjük, amíg a darabkák egyenletesen el nem oszlanak.
3. lépés.
Béleljük ki egy 23 centis, négyzet alakú sütőforma alját és oldalát sütőpapírral, egy kicsit a perem fölé húzva. Kaparjuk a tésztát a serpenyőbe; egyenletesen oszlassuk el.
4. lépés.
Süssük 160 fokos normál vagy 145 fokos konvektoros sütőben addig, amíg a felszínen vékony kéreg nem képződik (mint a fagyos vízben kialakuló finom jégréteg), és a közepébe óvatosan nyomott ujjbegyünk vagy fogpiszkáló puha nyomot hagy, 20-25 percig; vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
5. lépés.
Hűtsük a tepsiben egy rácson, legalább 1 órán át. Emeljük ki a brownie-t a pergamenre, húzzuk le a róla, és helyezzük a brownie-t egy deszkára. Vágjuk 8 négyzetre vagy ékre vagy 16 háromszögre. Ahogy Akarjuk.