Brownie recept

Extra csokis csokis brownie

Nagyon csokis csokis brownie

Extrán imádod a csokit. És legalább annyira a brownie-t? Akkor ezt a receptet neked álmodták meg. Váltsd Valóra.

Az extra csokis csokis brownie összetevői:

  • 225 g kiváló minőségű félédes csokoládé
  • 120 ml olvasztott kókuszolaj (lásd a megjegyzéseket alább).
  • 3 evőkanál őrölt chiamag
  • 180 ml eszpresszó vagy erős feketekávé (normál vagy koffeinmentes), szobahőmérsékleten
  • 250 g csomagolt világos barna cukor
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 105 g teljes kiőrlésű tésztaliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 75 g apróra vágott dió

Az extra csokis csokis brownie elkészítése:

1. lépés
Helyezzünk egy rácsot a sütő alsó harmadába, és melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk ki kókuszolajjal egy 20 x 20 cm-es tepsit. Fedjük be a tepsi alját egy darab sütőpapírral, majd kenjük be a sütőpapír tetejét is.

2. lépés
Vágjunk 85 g csokoládét a csokoládéforgácsnál nem nagyobb darabokra. Tegyük őket félre. A maradék 140 g csokoládét törjük kb. 12 mm széles darabokra, és tegyük őket egy dupla forraló tetejére vagy egy alig forró vízzel teli edény fölé felfüggesztett tálba. Gyakorta keverjük, amíg a csokoládé megolvad és simává nem válik. Vegyük le a tűzről, és tegyük át a csokoládét egy nagy keverőtálba. Keverjük bele a kókuszolajat, és hagyjuk 10-15 percig hűlni.

3. lépés
Tegyük a chia magot egy kis keverőtálba, és keverjük bele a kávét. Hagyjuk állni 5-10 percig, amíg besűrűsödik (ez a tojáspótlékunk). Keverjük fel újra, hogy biztosan ne legyen csomós.

4. lépés
Keverjük bele a cukrot a csokoládékeverékbe. Adjuk hozzá a vaníliát és a chia keveréket, és erőteljesen keverjük össze.

5. lépés
Közepes méretű keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Kavarjuk a lisztes keveréket a csokoládés keverékhez, majd forgassuk bele a félretett apróra vágott csokoládét és a diót. Ne keverjük össze túlságosan. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 40-50 percig, amíg a teteje száraznak tűnik, és a brownie-k szilárdnak érződnek. A sütés utolsó perceiben alaposan figyeljünk, nehogy a széle megégjen.

6. lépés
Tegyük a tepsit egy rácsra, hogy kihűljön. Ezek a brownie-k akkor a legjobbak, ha egy éjszakán át hűlnek, vagy ha szobahőmérsékletűvé válás után 2 órára hűtőbe tesszük őket. Amikor készen állnak a tálalásra, vágjuk 16 négyzetre. A brownie-k szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben kb. 5 napig maradnak frissek, és jól fagyaszthatók is.

Forrás

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől