Hozzávalók
A fagylalthoz
- 568ml lábas tejszín
- 140g porcukor
- 4 tojássárgája
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 200g étcsokoládé (70% kakaó), plusz extra a díszítéshez
A cseresznyemártáshoz
- 1⁄2 400g konzervcseresznye
- 2 evőkanál kirsch vagy brandy
To serve
- 148ml double cream
- 2 tsp icing sugar
- 2 brownie squares
For the brownies
- 200g butter
- 175g dark brown sugar
- 140g granulated sugar
- 4 eggs
- 50g ground almond
- 50g plain flour
- 200g dark chocolate
Method
- STEP 1
For the ice cream, öntsük a tejszínt egy serpenyőbe, és forraljuk fel. Verjük össze a cukrot, a tojássárgáját és a vaníliát. Öntsünk rá 2 evőkanál tejszínt, és keverjük bele a tojásos keverékbe. Öntsük a tojásos keveréket a tejszínnel együtt a serpenyőbe, csökkentsük a hőfokot, majd néhány percig főzzük, fakanállal folyamatosan kevergetve, amíg a puding bevonja a kanál hátulját.
- 2. LÉPÉS
Olvasszuk fel a csokoládét a mikrohullámú sütőben magas fokozaton 1 percig, majd keverjük a pudingos tálba. Amikor a puding kihűlt, a gyártó utasításai szerint fagylaltgépben felforraljuk.
- 3. LÉPÉS
A mártás elkészítéséhez a cseresznyét lecsepegtetjük, a folyadékot félretesszük, majd félretesszük. Tegyük a folyadékot egy serpenyőbe a kirsch- vagy brandyvel, és főzzük 5 percig, vagy amíg szirupszerű nem lesz. Tegyük vissza a cseresznyét a serpenyőbe, hogy átmelegedjen.
- 4. LÉPÉS
A fagylaltkelyhek összeállításához verjük fel a tejszínt a porcukorral, amíg lágy csúcsokat nem képez. A brownie-kat vágjuk falatnyi darabokra, majd egy maréknyit tegyünk 4 pohár aljára. Kanalazzuk rá a fagylaltot, majd csorgassuk meg a cseresznyével és az öntettel. Töltsön rá tejszínhabot, és szórja meg reszelt csokoládéval.
- 5. LÉPÉS
A BROWNIE-khoz: Melegítsük fel a sütőt 180C/ventillátor 160C/gáz 4-re, majd zsírozzunk ki és béleljünk ki egy 20cm-es négyzet alakú brownieformát. A vajat és az étcsokoládét melegítsük fel egy serpenyőben, amíg megolvad. Keverjük bele a sötétbarna cukrot és a kristálycukrot. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd keverjük bele a tojásokat. Keverje bele a mandulát és a lisztet. Öntsük a formába, majd süssük 30-35 percig, amíg éppen csak átsül. (Makes 16)