Brownie recept

Fekete erdei Sundaes Brownie-val

Fekete erdei Sundaes Brownie-val

recipe image

Hozzávalók

A fagylalthoz

  • 568ml lábas tejszín
  • 140g porcukor
  • 4 tojássárgája
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • 200g étcsokoládé (70% kakaó), plusz extra a díszítéshez

A cseresznyemártáshoz

  • 1⁄2 400g konzervcseresznye
  • 2 evőkanál kirsch vagy brandy

To serve

  • 148ml double cream
  • 2 tsp icing sugar
  • 2 brownie squares

For the brownies

  • 200g butter
  • 175g dark brown sugar
  • 140g granulated sugar
  • 4 eggs
  • 50g ground almond
  • 50g plain flour
  • 200g dark chocolate

Method

  • STEP 1

    For the ice cream, öntsük a tejszínt egy serpenyőbe, és forraljuk fel. Verjük össze a cukrot, a tojássárgáját és a vaníliát. Öntsünk rá 2 evőkanál tejszínt, és keverjük bele a tojásos keverékbe. Öntsük a tojásos keveréket a tejszínnel együtt a serpenyőbe, csökkentsük a hőfokot, majd néhány percig főzzük, fakanállal folyamatosan kevergetve, amíg a puding bevonja a kanál hátulját.

  • 2. LÉPÉS

    Olvasszuk fel a csokoládét a mikrohullámú sütőben magas fokozaton 1 percig, majd keverjük a pudingos tálba. Amikor a puding kihűlt, a gyártó utasításai szerint fagylaltgépben felforraljuk.

  • 3. LÉPÉS

    A mártás elkészítéséhez a cseresznyét lecsepegtetjük, a folyadékot félretesszük, majd félretesszük. Tegyük a folyadékot egy serpenyőbe a kirsch- vagy brandyvel, és főzzük 5 percig, vagy amíg szirupszerű nem lesz. Tegyük vissza a cseresznyét a serpenyőbe, hogy átmelegedjen.

  • 4. LÉPÉS

    A fagylaltkelyhek összeállításához verjük fel a tejszínt a porcukorral, amíg lágy csúcsokat nem képez. A brownie-kat vágjuk falatnyi darabokra, majd egy maréknyit tegyünk 4 pohár aljára. Kanalazzuk rá a fagylaltot, majd csorgassuk meg a cseresznyével és az öntettel. Töltsön rá tejszínhabot, és szórja meg reszelt csokoládéval.

  • 5. LÉPÉS

    A BROWNIE-khoz: Melegítsük fel a sütőt 180C/ventillátor 160C/gáz 4-re, majd zsírozzunk ki és béleljünk ki egy 20cm-es négyzet alakú brownieformát. A vajat és az étcsokoládét melegítsük fel egy serpenyőben, amíg megolvad. Keverjük bele a sötétbarna cukrot és a kristálycukrot. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd keverjük bele a tojásokat. Keverje bele a mandulát és a lisztet. Öntsük a formába, majd süssük 30-35 percig, amíg éppen csak átsül. (Makes 16)

Recipe from Good Food magazine, April 2008

Read More







Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől