Forró csokis Brownie recept a legjobbaktól. Készítsd el alig 1 óra alatt. Könnyen megoldható.
Hozzávalók:
- Főzőpermet
- 2 rúd (1 csésze) sótlan vaj, olvasztott és lehűtött
- 1 csésze cukor
- 3 nagy tojás
- 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 1 csésze univerzális liszt
- 1/2 csésze forró csokoládé vagy kakaó keverék
- 1 teáskanál finom só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- Egy zacskós félédes csokoládé chips
- 69 mini mályvacukor
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Béleljünk ki egy 23 x 33 centis tepsit alufóliával, és fújjuk be főzőspray-vel.
2. Keverjük össze a vajat, a cukrot, a tojásokat és a vaníliát egy közepes tálban. Adjuk hozzá a lisztet, a forrócsokoládé-keveréket, a sót és a sütőport, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. Keverjük bele a csokoládéforgács felét. A keveréket oszlassuk el az előkészített sütőformában.
3. Süssük addig, amíg a brownie-k elkezdenek elszakadni a forma szélétől, és a közepükön megdermednek, 30-35 percig. Vegyük ki a sütőből, azonnal szórjuk meg a maradék csokoládéforgáccsal, és hagyjuk állni, amíg nagyon puha lesz, körülbelül 5 percig. Az olvadt chipset egyenletesen eloszlatjuk egy spatula segítségével, és kb. 10 percig hagyjuk hűlni. A fólia segítségével emelje ki a brownie-kat a formából, és hagyja teljesen kihűlni egy rácson. Vágjuk 24 négyzetre, és mindegyik tetejére tegyünk 3 mini mályvacukrot.
A legjobb eredmény érdekében ne használjunk olyan forró csokoládét vagy kakaókeveréket, amely tejport vagy más tejterméket tartalmaz, mert ezek megváltoztathatják a brownie-k szerkezetét és állagát.