Csokoládés és karamellás brownie süti rolóval és karamellel töltve.
Hozzávalók:
- 225 g csokoládéforgács
- 3 evőkanál vaj
- 1/2 csésze barna cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/3 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1 csésze apróra vágott roló és karamell
Elkészítés:
- Tegyük a csokoládéforgácsot és a vajat mikrohullámú sütőbe, melegítsük magas fokozaton. 30 másodpercenként vegyük ki és keverjük simára. Egészen addig folytassuk, amíg meg nem olvad. (A csokoládét egy tálban, forró víz felett is megolvaszthatjuk úgynevezett dupla kazánban).
- A tojásokat és a cukrot addig verjük, amíg a keverék halványodni nem kezd. Keverés közben lassan öntsük bele az olvasztott csokoládét. (Azoknak, akiknek helyhiányuk van, és nincs keverőgépük, keverjenek először egy evőkanál csokoládét a tojásokhoz, majd két evőkanálnyit, végül a maradékot. Ezt nevezik temperálásnak. Ezzel lassan érhetjük el, hogy a tojások fölvegyék a csokoládé hőmérsékletét. Ezáltal nem sülnek meg, amikor belekeverjük a maradék csokit).
- Keverjük bele a vaníliakivonatot, majd jöhet a liszt, a sütőpor és a só keverék.
- Tegyük bele a rolót és a karamellát.
- Hűtsük hűtőben vagy fagyasztóban, amíg elég szilárd lesz ahhoz, hogy újra dolgozhassunk vele.
- Gyúrjunk golyókat a “tésztából” sütőpapírral vagy szilikonnal bélelt sütőlemezre.
- Süssük előmelegített 180C-os sütőben 11 percig, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni 10 percen át a sütőben, mielőtt rácsra tennénk, hogy megvárjuk, amíg tejesen lehűl.