Ez egy elég klasszikus brownie megközelítés, de minden, csak nem unalmas. Ezek a brownie-k határozottan édesek (a cukor segít a rágós réteg kialakításában), de némi só és rengeteg fűszer ellensúlyozza. Fudgy brownie rajongók: Ez Nektek való.
Hozzávalók:
- 140 gramm jó minőségű étcsokoládé (legalább 72 százalékos kakaó), apróra vágva
- 10 evőkanál (1 rúd plusz 2 evőkanál) vaj, plusz extra a kenéshez
- 2 evőkanál guajillo vagy aleppo chili, frissen őrölve
- teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál kóser só
- 1 és 3/4 csésze cukor
- 3 tojás
- 1 csésze liszt
Elkészítés:
- Állítsuk a sütőállványt középső pozícióba, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy kis serpenyőben alacsony hőfokon (vagy egy tálban egy lábas forró víz felett) olvasszuk meg a csokoládét, a vajat, a chilit, a fahéjjal és a sóval egyetemben időnként megkeverve. Tegyük félre hűlni.
- Béleljünk ki egy négyzet alakú fém tepsit sütőpapírral vagy alufóliával. Használjunk annyit, hogy a tepsi oldalainál legyen némi perem. Ha fóliát használunk, enyhén kenjük ki vajjal.
- Egy keverőtálban keverjük össze az olvasztott csokoládékeveréket a cukorral. Amikor összeállt, adagoljuk hozzá a tojásokat. Keverjük simára, majd szórjuk bele a lisztet. Tegyük át a tepsibe. Süssük addig, amíg a brownie-kat szilárdnak érezzük, és a közepébe szúrt metszőkés tisztán jön ki (még mindig kell néhány morzsa). Kb. 30 perc sütés után számíthatunk erre az eredményre.
- A pergamen vagy fóliaszegély segítségével vegyük ki a brownie-kat a tepsiből, és hűtsük ki teljesen. Az állag és az íz nagymértékben javul, ha a brownie-lapot fóliába csomagoljuk, és néhány órán át vagy akár egy éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk. Szeleteljük fel 9 nagy, 16 közepes vagy 25 kis négyzetre. És tálalhatjuk.