Brownie recept

Fűszeres, csípős brownie? Igen! Recept

Fűszeres. Csípős brownie.

Hozzávalók:

  • 155 gramm teljes kiőrlésű lisztet
  • 1 teáskanál (5 gramm) asztali só
    2 evőkanál (10 gramm) édesítés nélküli sötét kakaópor
  • 1.5 teáskanál chipotle por vagy füstös fűszerpaprika a csípős változathoz
  • 3/4 teáskanál fahéj (a csípős változathoz)
  • 1/4 teáskanál kardamom (a csípős változathoz)
  • 310 gramm étcsokoládé (60-72% kakaó), durvára aprítva.
    225 gramm sótlan vaj, 2,5 centis darabokra vágva
  • 1 teáskanál instant eszpresszópor
  • 300 gramm kristálycukor
  • 105 gramm szilárdan csomagolt világos barna cukor
  • 5 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 2 teáskanál (10 ml) tiszta vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23 x 33-as üveg- vagy világos fém tepsi alját és oldalát vajazzuk ki.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a kakaóport és a fűszereket (chipotle, fahéj és kardamom), ha használjuk őket.
  3. Tegyük a csokoládét, a vajat és az instant eszpresszóport egy nagy tálba, és helyezzük egy serpenyő forró víz fölé, időnként megkeverve, amíg a csokoládé és a vaj teljesen felolvad és simává válik.
  4. Kapcsoljuk le a hőt, de a tálat tartsuk a víz fölött, és adjuk hozzá a cukrokat. Keverjük addig, amíg teljesen összeáll, majd vegyük le a tálat a lábasról. A keveréknek szobahőmérsékletűnek kell lennie.
  5. Adjunk hozzá 3 tojást a csokoládés keverékhez, és keverjük össze habverővel. Tegyük bele a maradék tojást is, és kevergessük, amíg össze nem áll. Csurgassuk rá a vaníliát, és keverjük meg. Ne verjük túl a tésztát ebben a szakaszban, különben a brownie-k túlságosan süteményes lesz.
  6. Szórjuk a lisztkeveréket a csokoládés keverékre.
  7. Egy spatula (nem habverő) segítségével egyengessük a lisztes keveréket a csokoládéhoz, amíg csak egy kis lisztes keverék nem látszik.
  8. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét.
  9. Süssük a sütő középső részén 30 percig, a sütési idő felénél megforgatva a tepsit, amíg a brownie-k közepébe szúrt fogpiszkálóból néhány nedves morzsa nem jön ki.
  10. Hagyjuk a brownie-kat teljesen kihűlni, majd vágjuk négyszögletes darabokra.
  11. Szorosan lefedve fóliával, a brownie-k szobahőmérsékleten 3 napig is elállnak.

Receptinformáció: the baked brownie, spiced up – smitten kitchen

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől