Emlékszel azokra a Little Debbie Cosmic Brownie-kra a szivárványos csokidarabokkal? Ezek jártak a fejemben, amikor megalkottam ezeket a gluténmentes kakaócsemegéket. Igaz, most, hogy már nem vagyok negyedik osztályos, lecseréltem a szivárványchipset néhány apróra vágott mogyoróra – ha szereti a Nutellát, imádni fogja ezt a párosítást. Ha allergiás vagy egyszerűen nem rajong a diófélékért, nyugodtan hagyja ki – a brownie ugyanolyan finom lesz.
Miért kétféle kakaó? Ebben a gluténmentes receptben nincs alternatív liszt. Belefáradtam, hogy megkóstoljam a mandula- és rizsliszt okozta szemcsésséget, és egy egyszerű brownie-receptet szerettem volna, ami igazán feldobja a csokoládészintet – és ez az. Két különböző típusú kakaó használatával kiegyensúlyozottabb brownie készül. A természetes kakaó és vanília kivonat nosztalgikus brownie ízprofilt hoz létre, míg a holland eljárással készült kakaó minden falatban elmélyíti az eszpresszószerű illatokat. Egyszerre ismerős és emelkedett. PS Nagyon fontos, hogy a kakaót a forró olajjal virágozzuk, hogy a legjobb kakaóízt kapjuk, ezért ne hagyja ki a várakozást ezeken percek!
Miért a szőlőmagolajat? Ez egy semleges olaj, amely nem kölcsönöz ízt, és egészségügyi előnyeit tekintve jobb, mint a növényi olaj. Vásároljon kinyomó- vagy hidegen sajtolt olajat a jobb minőség és a tisztább íz érdekében. A vaj helyett az olajat választottam, hogy kellemesen sűrű és bomló állagú legyen; míg a vaj kiváló ízgazdagságot adott, addig süteményszerűbb brownie-t eredményezett.
Miért csak tojásfehérje? A gluténmentes receptekhez gyakran több nedvességre vagy több folyékony összetevőre van szükség a tészta jobb hidratálása érdekében, a tojásfehérje pedig ezt az extra nedvességet tartalmazza. Hozzáadott fehérjetartalmuk enyhén feldobja a brownie-kat, és jobban szerkezetet ad a sütési folyamat során.
Szeretem a szobahőmérsékletű/hűtött brownie-t, ezért azt javaslom, hogy evés előtt hagyd pihenni és kihűlni: rájössz, hogy a brownie édesebb ízű lesz, ha már nem meleg, az állaga pedig kohéziósabbá és habosabbá válik.
Ha elkészítette ezeket a brownie-kat, és van néhány megosztanivalója, kérjük, küldje el nekünk visszajelzését lent! Ha több gluténmentes édességet szeretne, próbálja meg ezeket a többi gluténmentes desszerteket is.
Hozamok: adag
Felkészülési idő: 0 óra
perc
Teljes idő: 1 óra
0 perc
3/4 c.
szőlőmag olaj
3/4 c.
Holland feldolgozott kakaó
1 1/2 c.
természetes kakaó
1 tk.
kóser só
1/4 teáskanál.
sütőpor
5
nagy tojásfehérje
1 2/3 c.
kristálycukor
1 tk.
tiszta vanília kivonat
1/4 c.
apróra vágott mogyoró (opcionális)
- Melegítse elő a sütőt
- °. Egy 9”-x-9”-es tepsit kikenünk főzőspray-vel, kibéleljük sütőpapírral, majd ismét kikenjük főzőspray-vel.
- Egy nagy keverőtálban keverje össze a kakaót. Egy kis lábasban közepes lángon hevíts olajat 94°, körülbelül 2 perc. Öntsön forró olajat a kakaóra, és keverje össze teljesen, amíg nem marad száraz folt, majd hagyja állni percek.
- A kakaós tálba sót, sütőport és tojásfehérjét adunk hozzá. Kézi mixerrel addig verjük, amíg a keverék teljesen beépül, és nagy morzsalékok képződnek. Adjunk hozzá cukrot és vaníliát, és verjük tovább, amíg a keverék teljesen sima, világos és fényes lesz.
- Hagyja teljesen kihűlni, mielőtt négyzetekre vágná.
Sütjük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló néhány nedves morzsával ki nem jön, kb 12 percek.
Ez a tartalom a következőről lett importálva: {embed-name}. Előfordulhat, hogy ugyanazt a tartalmat más formátumban is megtalálhatja, vagy további információkat találhat a webhelyükön.
Június Xie 1562694939 Vezető élelmiszertermelő 28338349June Xie a jelenlegi vezető élelmiszer-termelő Delish, ahol receptvideókat és a rendkívül népszerű YouTube-műsort, a Budget Eats-t ad otthont.
Ezt a tartalmat egy harmadik fél hozta létre és tartja karban, és importálják erre az oldalra, hogy segítsenek a felhasználóknak megadni e-mail címüket. Erről és hasonló tartalomról további információkat találhat a piano.io oldalon